Apple budúci rok predstaví revolučné zdravotné zariadenie

Spoločnosť Apple spravila dieru do sveta wearable zariadení pred dvomi rokmi, keď predstavila Apple Watch. Apple už vtedy hovoril, že toto je jeho prvé wearable zariadenie a naznačil tak, že v budúcnosti začne vyrábať aj iné produkty, než Apple Watch. Teraz sa zdá, že je na tomto tvrdení niečo pravdy.

Spoločnosť má podľa čínskeho portálu Economic Daily News pripravovať prevratné nositeľné zariadenie, ktoré má monitorovať cukor v krvi, teda niečo, čo mali údajne podporovať ešte prvé Apple Watch. Najzaujímavejšie na tom celom však je, že Apple má patent na technológie, ktoré naozaj umožňujú monitorovať cukor a to spôsobom, pri ktorom nie je nutné oberať užívateľa o krv. Diabetikom by tak miesto pravidelných odberov krvi stačilo nosiť toto zariadenie, ktoré by ich upozornilo na vyššiu hladinu cukru.

Tracker by mal okrem cukru monitorovať aj krvný tep, čo už dnes ale dokážu prakticky všetky wearable zariadenia na trhu. Čínsky portál, ktorý už párkrát v minulosti prezradil budúce plány Applu, tiež tvrdí o monitorovaní krvného tlaku. Tým sa vylučuje, že by týmto zariadením mali byť nové Apple Watch, keďže CEO Tim Cook už v jednom rozhovore povedal, že nechce, aby hodinky museli prechádzať schvaľovacím procesom FDA: “Nechceme aby naše hodinky prechádzali procesmi FDA. Nevadilo by mi tam poslať niečo súvisiace s Apple Watch, ale nie hodinky samotné, pretože to by nás zdržovalo pri inovovaní. Cykly by boli príliš dlhé. Ale môžete si predstaviť ostatné veci, ktoré by tade mohli prechádzať – možno aplikácie, možno niečo iné.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.