YouTube zháňa licencie filmov a seriálov pre svoju Red službu

Podľa informácií The Wall Street Journal, predstavitelia firmy YouTube rokujú so štúdiami a produkčnými spoločnosťami ohľadom licencií na streamovanie na internet. Zrejme ide o snahu získať obsah pre platenú službu YouTube Red.

Na rozdiel od Netflix, Hulu alebo Amazon, ktoré nakupujú práva na vysielanie obsahu, ktorý už je nejakú dobu “vonku”, YouTube sa, podľa dostupných zdrojov, snaží získať práva na online vysielanie nových seriálov a filmov.

Na vyjednávacích procesoch pracuje bývalá riaditeľka programu v MTV, Susanne Daniels, a bývalá členka executívy Netflix, Kelly Merryman. Obe sa nedávno pridali ku YouTube.

Ako sa postupne buduje konkurencia v oblasti video-streamovacích služieb, očakáva sa príchod Apple do tohto segmentu niekedy v roku 2016 so svojim vlastným projektom. Výrobca iPhonov si teraz vydláždil cestu ku tejto méte predstavením Apple TV štvrtej generácie a tvOS App Storu, ale ešte musí uzavrieť dohody s vlastníkmi filmov a seriálov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.