Apple vymýšľa displej z tkaniny pre náramky Apple Watch 

U.S. Patent and Trademark Office, americký patentový úrad zverejnil patentovú prihlášku Apple, v ktorej opisuje metódu, kde látky schopné prenášať svetlo, ako napríklad nylon, sú prepletené s klasickou textíliou a vytvárajú tak doslova tkaný displej na použitie v zariadeniach ako Apple Watch.

V jednom produkte by sa mohlo nachádzať viac svetlo-vodivých vláken z materiálov ako sklo, polymér alebo nylon. Použitie moderných, počítačom riadených, procesov a 3D šitia sa dá dosiahnúť úžasná presnosť v rozmiestnení vláken na správne miesta.

Keď bude všetko na mieste a vlákna napojené na zdroj svetla, napríklad malú LEDku, technológia môže zobraziť na náramku napríklad čas alebo teplotu, prípdane hocijakú inú hodnotu, ktorá sa dá takto znázorniť. Ak sa požije LED žiarovka, ktorá bude môcť meniť farbu svetla, systém bude schopný napríklad zobraziť notifikáciu alebo mať konkrétnu farbu na zobrazenie slabej batérie.

Apple pri tejto technológií špeciálne myslí na využitie v zariadeniach Apple Watch. Nakoľko pri ich používaní má majiteľ na svojej ruke náramok, je to ideálna možnosť využitia. Dokonca, Apple Watch disponuje pripojovacím mechanizmom pre náramky, ktorý by sa dal perfektne využiť na implementáciu LED žiarovky na konkrétne miesto, aby bola schopná vysielať svetlo do vlákna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.