Výrobný partner Apple rozbieha výrobu 12-palcového MacBooku Air

Jednou z najočakávanejších neohlásených noviniek najbližších mesiacov sú bezpochýb nové MacBooky Air s 12″ uhlopriečkou, ktorá tak má nahradiť pôvodné modely 11″ a 13″, prípadne vyplní medzeru medzi nimi. Podľa niektorých špekulácií má z ponuky vypadnúť len 11″ model. Tak či onak, novinka má priniesť Retina displej, novú generáciu procesorov Broadwell Core M a ešte tenší dizajn. Jeho obeťou však budú porty, zostane údajne len port na slúchadlá a jeden univerzálny USB Type-C na nabíjanie aj pripájanie periférií.

Inšpiráciu v iPade má nachádzať v oblasti rôznych dostupných farieb (rovnako čierna, strieborná, zlatá) a pasívneho chladenia, teda bez akéhokoľvek hluku. Výrobný partner Apple, Quanta Computer, už údajne výrobu nových MacBookov Air rozbieha s plánovaným spustením predaja v prvom kvartáli 2015. Taktiež zamestnáva desiatky tisíc nových zamestnancov, ktorí budú mať na starosti nie len výrobu MacBookov Air, ale aj Apple Watch, ktoré by mali prísť do predaja v rovnakom čase.

komentáre
  1. žeby tam nedali ani jeden Thunderbolt port? :-O Ako jedno USB je dosť kritické avšak ak to bude tenšie tak sa jedná o “ultimatívny” prenosný kus HW, ktorý by v kombinácií s Retinou a dobrým procákom + výdržou 12hod na baterke mal byť fakt konečne reálnou alternatívou oproti MPBret

    Prvé nástrely dizajnu vyzerajú tiež pekne ^_^

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.