iOS 8 už obsahuje prípravu na podporu slovenčiny a češtiny pre Siri

Siri dokáže uľahčiť život a dokáže do istej miery nahradiť osobnú asistentku napríklad pri šoférovaní. Ak však neviete po anglicky, žiadnu z vychytávok, ktoré ponúka, si veľmi neužijete. To by sa však podľa súborov objavených v iOS 8 mohlo už čoskoro zmeniť. Obsahujú totiž slovenské, české a poľské preklady fráz, ktoré Siri používa napríklad pri odpovedaní na vaše otázky. Apple už niekoľko rokov pracuje na rozširovaní jazykov pre Siri, čo sa prejavuje napríklad zamestnávaním ľudí špeciálne na tento účel. Na druhej strane však nestačí samotné rozpoznávanie reči (ktoré by už dnes nemalo byť problém), potrebné sú aj podkladové dáta, napríklad, aby vám Siri vedela odporúčiť dobrú pizzeriu vo vašom okolí, tak ako v USA. Tieto dátové podklady u nás Apple nemá zďaleka na takej úrovni ako na západe. Ako funguje rozpoznávanie slovenčiny a češtiny si môžete vyskúšať napríklad na OS X Yosemite, ktorý síce neosahuje Siri, no podporuje diktovanie textu v týchto jazykoch. Rovnako podporuje diktovanie textu v slovenčine aj iOS 8.

Zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.