V ultramodernom Apple Campuse 2.0 sa bude nachádzať aj historická stodola

Plány Apple Campus 2.0 uchvátili svet unikátnym, ultramoderným dizajnom pripomínajúcim skôr UFO ako centrálu technologickej spoločnosti. Napriek tomu je v rámci neho vytvorený štedrý priestor pre zeleň a dokonca aj pre historickú stodolu. Tá bola postavená ešte v roku 1916 a nachádzala sa na území HP Campusu, ktorý Apple kúpil a zbúral. Prisľúbil, že stodola Glendenning bude zachovaná, a preto ju dôkladne rozobral a zaznamenal konštrukčné charakteristiky tak, aby ju bolo možné opäť postaviť do pôvodnej podoby. Očíslované bolo každé drevo, klinec či iný spoj. Jej poloha sa však zmení, bude susediť s fitness centrom pre zamestnancov a poslúži na odkladanie náradia. Po dlhom čase tak opäť dostane zmysel a bude využívaná.

Zdroj: San Jose Mercury News

komentáre
  1. Skutocne 100-rocna stodola je obdivuhodny kus historie pre americanov. Inak na fotke to vypada ako zo 70. rokov a pred par rokmi pretrete novym naterom.
    … a u nas chatraju pamiatky daleko starsie, co by za ne v USA dali….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.