V súdnom spore Apple vs. Samsung sa na stranu Samsungu pridávajú aj ďalší konkurenti, prečo asi?

Apple síce zdanlivo vyhral súdny spor so Samsungom, avšak ten sa stále snaží rozhodnutie zvrátiť. Využíva pri tom špeciálny inštitút, vďaka ktorému sa k prípadu môžu vyjadriť aj ďalšie spoločnosti. Ako inak, spoločnosti ako Google, Facebook, HP, Dell, eBay a ďalšie sa prikláňajú na stranu Samsungu. Taktiež sú proti tomu, aby Samsung musel vrátiť zisky Applu, keďže podľa nich by takéto rozhodnutie malo devastujúce účinky na všetky spoločnosti, ktoré investovali milióny do výskumu a vývoja komplexných technológií. Smartfóny sú totiž údajne príliš komplexné na to, aby Samsung musel platiť Applu kvôli porušeniam týkajúcim sa jednotlivých komponentov. Paradoxne, takéto tvrdé trestanie imitovania by podľa nich malo zlý vplyv na inovácie.

13632-8588-150720-Samsung-l
Samsung smartfóny pred a po iPhone

Apple samozrejme zdôraznil, že tieto spoločnosti nie sú nezávislé, ale v prípade zaujaté. Napríklad pre Google je Samsung dôležitý, keďže ide o jedného z najväčších výrobcov smartfónov na svete a používa systém od Googlu, Android. Zatiaľ posledné rozhodnutie súdu znížilo odškodné, ktoré musí Samsung zaplatiť Applu z 900  na 548 miliónov dolárov, no Samsung dúfa, že sa mu podarí sumu ďalej znížiť.

Ako to už býva, netrvalo dlho, kým sa našli vtipné obrázky ukazujúce, prečo sa spomínané spoločnosti pridali na stranu Samsungu:

Samsung

Samsung vs Apple notebookSamsung-Tablet-copied-Apple-iPad

Google

zjVCqTF

HP

HP vs Apple notebook

Dell

jFMFjLa

Facebook

Facebook vs Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.