Foxconn investuje do svojho rozšírenia v Českej republike

Foxconn je jeden z hlavných výrobných partnerov Apple zodpovedných za výrobu jeho produktov v Číne. Svoje pôsobenie však neobmedzuje na Čínu, pobočky má aj v Českej republike, konkrétne v Pardubiciach a Kutnej Hore, kde už spolu zamestnáva približne 5,5 tisíc ľudí. Tieto miesta sú zamerané na výrobu súčiastok pre telekomunikačné zariadenia. Český premiér však po rozhovoroch s riaditeľom Foxconnu, Terrym Gouem, oznámil, že Foxconn plánuje do roku 2018 v Českej republike investovať aspoň 2,5 miliardy českých korún, najmä na výskumné a dizajnové centrum, údajne jediné svojho druhu v Európe.

Investícia prinesie podľa jeho slov ďalšie tisíce pracovných miest, zrýchli proces automatizácie a digitalizácie európskej výroby a zabezpečí rozšírenú ponuku technológií pre ostatné spoločnosti. Foxconn v ČR investuje aj do dátových centier a plánuje využiť svoje distribučné kanály, ktoré by mohli pomôcť aj exportu českých výrobkov na ázijské trhy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.