Tim Cook hovorí o raste Applu v Číne

Ako sme vás včera informovali, cena akcií spoločnosti Apple výrazne klesla. Nakoniec sa ustálila na hodnote vyššej ako 100 amerických dolárov (87 Eur). Aby Tim Cook upokojil svojich investorov, v e-maile sa vyjadril k ich obavám. Podľa najnovších údajov by mal Apple aj naďalej v Číne rásť.

Tim Cook hovorí o raste Applu v Číne_01

Cena akcií dokonca v priebehu včerajšieho dňa klesla pod 100 dolárov. Dôvod je oslabovanie čínskej ekonomiky a prudký prepad na čínskych akciových trhoch a s tým súvisiace obavy s rastom spoločnosti Apple v ďalekom oriente. Tim Cook sa vyjadril k problémom a novinárovi a odborníkovi na akciové trhy Jimovy Cramerovi poskytol najnovšie údaje. Ide o neobvyklú udalosť, keďže Apple sa zriedka vyjadruje k predajným výsledkom mimo kvartálnych údajov.

https://twitter.com/carlquintanilla/status/635799629947404288/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Tim Cook uviedol v e-maile, že aj on dostáva aktuálne údaje z Číny každý deň a posledné dostal včera ráno. Apple v júli a v auguste naďalej prudko rástol. Počet aktivácii nových iPhonov stúpa a čínske obchody vykazujú „najlepší výkon” v posledných dvoch týždňoch.

Samozrejme nikto nevidí do budúcnosti, ale predajné čísla v prebiehajúcom štvrťroku vyzerajú sľubne. Vidia tam tiež vysoký potenciál ďalšieho rastu. V Číne je zatiaľ nízka penetrácia technológie LTE a najdôležitejší faktor je, že v nadchádzajúcich rokoch sa predpovedá obrovský nárast kúpnej sily strednej triedy obyvateľstva.

Inými slovami, aj keď ekonomická situácia na ďalekom východe je zložitá, Apple si nemusí robiť starosti. Zverejnenie e-mailu má skôr stabilizovať ceny akcií z predchádzajúceho dňa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.