Akcie Applu prudko padajú

Ihneď, ako sa otvorili brány svetových búrz, akcie spoločnosti Apple klesli o šesť percent. Ich aktuálne hodnota je približne 105 dolárov (90 Eur) za jeden cenný papier, pričom len pred niekoľkými dňami bola ich cena okolo 130 dolárov (112 Eur). Čo sa vlastne stalo ?

Akcie Applu prudko padajú_01

Ak sa pozrieme na graf hodnoty akcií, pokles prišiel so štvrťročným vyhlásením. Ako vždy, predajné čísla zostali pod veľkým očakávaním investorov a mnohí ich preto začali predávať.

Ďalším z faktorov je ekonomická sila Číny. Prehlbújuca sa kríza trestá všetkých, ktorí sa spoliehajú na podnikanie a predajné výsledky v tejto krajine. Tá ovplyvňuje prakticky všetky exportne orientované spoločnosti na trhu a pokles hodnoty akcií postihlo aj iné.

Čína predstavuje pre Apple momentálne najväčší trh a stal sa tam aj lídrom v predajnosti smartfónov. Technologický gigant z Cupertina dokonca predbehol v počte predaných kusov aj tradičné čínske značky ako Xiaomi, Huawei či Lenovo a plánuje tam do konca roka 2016 otvoriť 30 nových obchodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.