Patent Applu popisuje možnosti prenasledovania iOS zariadení

Služba Find My iPhone nasledovaná službou Find My Friends už dnes nie je žiadnou novinkou a prostredníctvom nej môžete jednoducho a rýchlo lokalizovať svoje vlastné zariadenia, prípadne svojich priateľov, rodinu a deti. Stále však ide o statickú lokalizáciu, a teda ak sú tieto osoby v pohybe, nájsť ich bude ťažšie. Publikovaný patent Apple však popisuje technológiu, ktorá by umožnila sústavné sledovanie polohy iOS zariadenia, inými slovami by umožnila druhé zariadenie prenasledovať.

Problém by nenastal ani v aute, nakoľko patent popisuje aj hovorené inštrukcie pri prenasledovaní druhého zariadenia. Prenasledované iOS zariadenie zaznamenáva informácie o trase a automaticky ich zdieľa s druhým, autorizovaným iOS zariadením. Nechýba ani režim, ktorý nájde kratšiu cestu k prvému zariadeniu oproti tej, ktorú sledované zariadenie prešlo a umožní ho tak dobehnúť. Samozrejme, ide len o ukážku toho, nad akými technológiami Apple uvažuje a nemáme žiadnu istotu, že sa dostane do finálnej verzie softvéru.

komentár
  1. Ste si istí tým prekladom? Prenasledovať?… Ak bolo v origináli “follow” tak je výraz “sledovať” v tomto kontexte omnoho výstižnejši.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.