Ochranné známky Apple pokrývajú aj autá

Ostatné týždne zobrali médiá útokom prekvapivé správy o tom, že Apple má pracovať na tajnom projekte – vlastnom elektromobile, ktorý by to mohol zvládnuť aj bez vodiča a k dispozícii by mal byť už o päť rokov. K indíciám, ktoré tieto špekulácie potvrdzujú, sa najnovšie pridáva aj to, že Apple rozšíril platnosť ochranných známok pre názov spoločnosti Apple a ich logo aj na autá. Rozšírenie sa týka Švajčiarska a Mexika. Ešte zaujímavejšie je, že v iných krajinách ako napríklad USA alebo v EÚ, už ochranná známka zahŕňa autá približne od roku 2003. Na jednej strane to môže znamenať, že plány Applu prísť na trh s vlastným autom nie sú žiadnou novinkou, no na druhej strane to môže znamenať aj to, že sa tým Apple len chráni proti zneužitiu svojho mena a loga.

Podarí sa Apple zmeniť aj trh s autami? Zdroj: Cult of Mac

komentáre
  1. Keby sa im podarilo urobit auto to by bolo revolucne….
    A nie hodinky co konkurencia davno ma a Apple nic lepsie a novsie do nich nedal. To ze strkaju reklamu vsade z toho este nerobi revolucny produkt.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.