Nový 21-palcový Retina iMac už budúci týždeň

Server 9to5Mac priniesol správu o vydaní plánovanej menšej verzie 27-palcového iMacu s Retina displejom. Mark Gurman, ktorý má zdroje priamo vo vnútri spoločnosti, potvrdzuje, že nové Retina iMacy s 21,5 palcovým displejom prídu na trh v priebehu budúceho týždňa. V obchodoch by sa v obmedzených množstvách mali objaviť už v utorok, 13. októbra, pričom dodatočnú produkciu Apple pravdepodobne navýši až v novembri.

Medzi novinky bude patriť predovšetkým 4K displej s rozlíšením 4096 x 2304, poháňaný silnejšou grafickou kartou, to všetko v rovnakom tele ako predošlé modely. Podobne ako jeho väčší brat, aj 4K iMac bude cenovo postavený o triedu vyššie ako regulérne modely, ktoré sú v súčasnosti v ponuke. Samozrejmosťou bude predinštalovaný OS X El Capitan. Apple taktiež údajne pracuje na nových verziách svojej bezdrôtovej klávesnice a Magic Mouse, no či sa objavia po boku 4K iMacu je zatiaľ otázne.

iMac tak bude asi jediným Macom, ktorý sa túto jeseň dočká upgradu. Nakoľko Apple už predstavil takmer všetky nové produkty, vrátane iPadov, na svojom septembrovom evente, tento rok už neočakávame žiadne oficiálne udalosti. Na upgrade čaká okrem iného aj celá rada prenosných MacBookov, na čipy novej generácie Skylake však budú musieť vydržať až do začiatku budúceho roka. Povráva sa, že v rovnakom čase by sme mohli vidieť aj nový iPad Air 3, či druhú generáciu Apple Watch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.