V príprave je nová Magic Mouse a bezdrôtová klávesnica

Cez víkend bolo na stránky amerického regulačného úradu zavesených niekoľko dokumentov odhaľujúcich existenciu novej generácie myši Magic Mouse a taktiež aj bezdrôtovej klávesnice od Applu. Obe periférie údajne dostanú nový Bluetooth štandard 4.2 – značné vylepšenie zo súčasného 2.1, ktoré by malo priniesť väčšiu výdrž batérie a celkovo stabilnejšiu konektivitu.

magic_mouse_2_fcc

Okrem nového Bluetooth rozhrania budú obe zariadenia obsahovať integrované lítiové batérie, ktoré sa na rozdiel od súčasných vymeniteľných AA batérií však budú musieť dobíjať. To by uvoľnilo miesto pre dodatočnú funkcionalitu (možno Force Touch rozhranie?) v prípade novej myši, či zmenu dizajnu pri klávesnici. Náčrty spodku klávesnice ukazujú nový dizajn bez valcovitého podstavca, v ktorom sa teraz nachádzajú batérie.

wireless-keyboard-fcc

Je otázne, či bude obnovené príslušenstvo obsahovať aj nové funkcie, no vzhľadom na to, že nová myš by sa podľa dokumentov mala volať Magic Mouse 2, je to aspoň v tomto prípade celkom možné. Obe zariadenia už prešli testovacou fázou, čo znamená, že by sme ich mohli vidieť už na niektorom z jesenných eventov – pravdepodobne v októbri/novembri pri predstavovaní nových Macov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.