Najnovší patent Applu dokáže premeniť tlačidlo Home na joystick

Apple vlastní množstvo patentov, pričom neustále pribúdajú ďalšie. Nanešťastie, veľa z nich zostane len na papieri a ukazuje, nad čím všetkým Apple uvažuje, no nikdy sa nedostanú do finálnych produktov. Ak by bol najnovší patent Applu výnimkou, určite by si získal srdcia miliónov hráčov po celom svete. Popisuje totiž spôsob, akým by sa tlačidlo Home, ktoré nájdeme na všetkých iOS zariadeniach, mohlo premeniť na joystick. Hry patria k najpredávanej­šiemu obsahu z App Store, no dotykové ovládanie má svoje obmedzenia a je množstvo hier, ktoré sa lepšie hrajú aj s klasickým joystickom. Hráči v tomto prípade môžu siahnuť po externých herných ovládačoch pre iOS, no joystick integrovaný priamo v iPhone či iPade by mal určite väčší úspech a 100% podporu v hrách. Dotykové ovládanie navyše

Na home tlačidlo by stačilo zatlačiť, čím by sa mierne vysunulo a dalo by sa s ním pohybovať podobne ako napríklad s joystickmi na prenosných herných konzolách ako PS Vita. Opätovné zatlačenie späť by z neho urobilo klasické tlačidlo s Touch ID, ako ho poznáme dnes. Otázkou je, ako dosiahnuť, aby sa z neho joystick nestával omylom a v situáciách, keď to nechceme. Ďalším rizikom je, že by iPhone začal byť vnímaný ako herné zariadenie, čo by jeho imidžu zrejme neprospelo. Apple o patent požiadal v lete roku 2013.

iPhone zabudovaný joystick
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.