Microsoft nakoniec umožní zákazníkom ponechať si 15 GB bezplatného úložiska v OneDrive

Začiatkom novembra sme vás informovali o prekvapivom rozhodnutí Microsoftu znížiť bezplatné úložisko svojej cloudovej služby OneDrive z 15 GB na 5 GB a zároveň kompletne zrušiť možnosť neobmedzeného úložiska. Dôvodom bolo údajné zneužívanie zo strany vybraných účtov, ktoré na službe ukladali dáta až do výšky 75 TB.

To mnohých používateľov veľmi nepotešilo. Na internete sa dokonca objavila petícia proti plánovaným zmenám, pod ktorú sa podpísalo cez 70 000 ľudí. Microsoft sa pod nátlakom rozhodol svoje rozhodnutie zmeniť a všetkým súčasným zákazníkom dáva možnosť ponechať si pôvodnú veľkosť bezplatného úložiska. To platí ako na štandardne ponúkaných 15 GB, tak aj na dodatočných 15 GB, ktoré ste mohli získať ako bonus za ukladanie fotiek do OneDrive.

Microsoft sa v ozname taktiež ospravedlnil za svoje k zákazníkom nie celkom férové konanie. Každému, kto má vo svojom bezplatnom OneDrive v súčasnosti uložených viac ako 5 GB dát bude spoločnosť začiatkom budúceho roka ponúkať ročné predplatné Office 365 (s 1 TB úložiska) celkom zadarmo.

Microsoft ale od plánovaných zmien celkom neustúpil. Rozlúčiť sa bude treba s neobmedzeným úložiskom, ktoré nahradí 1 TB verzia. Noví zákazníci a taktiež každý, kto premešká obmedzenú ponuku ponechať si svoje bezplatné úložisko, dostane v najbližších mesiacoch len 5 GB.

Ak máte OneDrive účet a chcete si ponechať bezplatné úložisko, nezabudnite tak urobiť na stránkach Microsoftu. Ponuka je časovo obmedzená a trvá do 31. januára 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.