Microsoft znižuje veľkosť svojho cloudového úložiska OneDrive

Microsoft na svojom blogu oznámil dôležité zmeny týkajúce sa jeho cloudového úložiska OneDrive, ktoré sa budú týkať ako nových zákazníkov, tak aj všetkých súčasných predplatiteľov. Spoločnosť sa rozhodla znížiť veľkosť ponúkaného úložiska pre všetky svoje mesačné plány.

Dôvodom tejto zmeny je údajne malá skupinka používateľov, ktorí na službu uploadovali okrem záloh svojich počítačov aj obrovské zbierky filmov a domáceho videa. V niektorých prípadoch tak išlo až o 75 terabajtov dát na jeden účet – približne 14 tisíc krát viac, ako bežný používateľ.

Microsoft sa tak rozhodol zaspätkovať a zrušil tak neobmedzené úložisko, ktoré predtým ponúkal pre všetkých predplatiteľov služby Office 365. Po novom tak dostanú maximum 1 TB úložného priestoru. Rovnako boli pre nových predplatiteľov zrušené 100 a 200 GB plány, ktoré začiatkom budúceho roka nahradí 50 GB plán za 1,99 dolárov. Začiatkom roka 2016 sa taktiež zníži veľkosť bezplatného úložiska z 15 GB na 5 GB a zrušený bude aj 15 GB bonus pre zákazníkov, ktorí si aktivovali automatické uploadovanie fotiek do cloudu.

Spoločnosť zvykla dlhodobo ponúkať cenovo najvýhodnejšie cloudové úložisko spomedzi konkurencie, no zdá sa, že nešlo o celkom udržateľný systém. Po novom tak Microsoft ponúka rovnaké bezplatné úložisko ako Apple, no za 50 GB priestoru si u Microsoftu teraz priplatíte až dvojnásobok toho, čo pýta Apple.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.