iPad Pro bude výkonné monštrum s multitaskingom, LTE, klávesnicou a stylusom

Podľa všetkého bude blížiaci sa event okrem nových iPhonov a Apple TV obsahovať dokonca aj predstavenie dlho odkladaného iPadu Pro. Najnovšie informácie od 9to5Mac však dokazujú, že zatiaľ najväčší model iPadu si prívlastok Pro skutočne zaslúži.

Obrovský displej 12,9 palcového tabletu totiž bude podporovať rozšírenú formu multitaskingu, ktorý bol predstavený v iOS 9. V horizontálnej polohe bude možné spustiť dve iPadové aplikácie v plnej veľkosti vedľa seba – prakticky niečo ako dva iPady Air postavené na výšku. O to sa postará nový čipset s označením A9X, ktorý je údajne masívnym zlepšením už oproti beztak veľmi výkonnému A8X v modeli Air 2. Po tele nájdeme až 4 stereo reproduktory, spolu so štandardným Lightning konektorom na spodku zariadenia.

ipad-pro-size-1

Na rozdiel od tradičných iPadov, ktoré útočia na cenu a pritom bojujú s nedostatočným množstvom úložiska, bude základný model Pro štartovať na rovných 64 GB pamäte. Drahšia alternatíva sa bude predávať aj s 128 GB, či s voliteľným LTE modulom. Nabitý iPad tak nebude najlacnejšou záležitosťou, jeho cena sa bude pohybovať skôr na hraniciach nového MacBooku – čo znamená okolo tisícky eur.

Pri tablete však výdavky nekončia – Apple sa rozhodol, že pripravovaný Force Touch stylus nebude súčasťou balenia a predávať sa bude ako voliteľné príslušenstvo. Okrem stylusu očakávame aj dva nové typy klávesníc, tradičnú v štýle súčasnej Wireless Keyboard bude dopĺňať aj model, ktorý bude slúžiť ako púzdro. Samozrejmosťou budú aj Smart Cover a Smart Case, teraz v XXL veľkostiach.

iPad Pro bude síce oznámený už tento týždeň, no do rúk sa potenciálnym zákazníkom dostane až koncom roka, a to pravdepodobne vo veľmi obmedzených množstvách. Predobjednávky by mali byť ale sprístupnené už v októbri, tablet si pritom budeme môcť zakúpiť v troch tradičných farbách – sivej, striebornej a zlatej. Apple taktiež plánuje predstaviť nový model najmenšieho člena rodiny – iPad Mini 4.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.