Phil Schiller sa vyjadruje k 16GB iPhonom, novému MacBooku a veľkosti batérií v zariadeniach

V Apple sfére dôverne známy bloger, John Gruber, vyspovedal počas konferencie WWDC šéfa marketingu a produktov Applu, Phila Schillera. Videozáznam rozhovoru bol streamovaný naživo a čoskoro by sa mal objaviť ako záznam na Gruberovom blogu Daring Fireball, no The Verge zatiaľ prináša súhrn najzaujímavejších častí rozhovoru. Gruberové otázky smerovali hlavne na časté výtky zo strany zákazníkov a komunity: prečo Apple stále predáva 16GB iPhone, aký je správny pomer medzi batériou a tenkosťou zariadení a zmienka padla v neposlednom rade aj o novom jedno-portovom MacBooku.

Phil Schiller a John Gruber. Zdroj: The VergeSchiller odpovedal podľa očakávaní defenzívne a nič z budúcich plánov spoločnosti neprezradil, no súčasne upresnil filozofiu za niektorými kontroverznými stratégiami. Tvrdí, že nie každý zákazník potrebuje vo svojom telefóne viac ako 16GB miesta a súčasné trendy cloudových úložísk v tomto smere zásadne pomáhajú šetriť miesto. Peniaze, ktoré Apple ušetrí na menších pamätiach môže následne uplatniť pri použití kvalitnejších komponentov, ako napríklad fotoaparátu. Konkurencia však už dávnejšie ponúka základné modely svojich telefónov s 32GB úložiskom a bolo by tak sklamaním, keby to najnovší iPhone a iPad na jeseň nedorovnali. Naposledy sa úložný priestor základného iPhonu zvýšil ešte v roku 2009 pri modeli 3GS.

Otázka padla aj ohľadom neustálej snahy spoločnosti stenšovať svoje nové produkty, niekedy aj na úkor lepšej výdrže batérie. V tomto ohľade je to podľa Schillera o robení správnych kompromisov – zvýšením kapacity batérie by sa značne zvýšila aj váha zariadení a čas potrebný na jej nabitie. Pri každom produkte sa snažia zvážiť dané pre a proti a myslí si, že v tomto smere trafili ten správny balans. Zároveň priznáva, že zariadenia ako najnovší MacBook, ktorý kvôli svojej hrúbke obetoval takmer všetky porty, nie sú určené pre každého. Schiller však chce vidieť Apple, ktorý sa nebojí riskovať a popostrčiť svojich zákazníkov do budúcnosti, aj napriek súčasným kompromisom. Do budúcnosti, v ktorej už nebude nutné do svojho notebooku pripájať externé zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?