iBooks získava milión používateľov týždenne

Hovorí sa, že mladšie ročníky stále menej a menej čítajú, pričom na vine majú byť počítače. Elektronické čítačky kníh a mobilné zariadenia ako iPhone či iPad však pôsobia opačne. Keith Moerer, šéf iBooks od Apple, sa na konferencii Digital Book World Conference rozhovoril o knižnej platforme Apple a jej vývoji. V súčasnosti získava iBooks priemerne milión nových používateľov týždenne, za čo vďačí najmä rozhodnutiu Apple ponúkať iBooks na zariadeniach s iOS 8 štandardne. Zatiaľ čo v minulosti si používatelia museli nájsť iBooks v App Store, kvôli čomu o tejto platforme mnoho z nich ani len nevedelo, v súčasnosti nájdu iBooks aplikáciu na každom novom iOS zariadení. Vďaka tomu objavia iBooks a iBooks Store aj používatelia, ktorí by sa k nim inak nedostali.

Priaznivý vplyv na predaj elektronických kníh majú aj nové iPhony. Väčšia uhlopriečka ich robí oproti predchádzajúcim generáciám vhodnejšími zariadeniami aj na čítanie kníh. Niet preto divu, že počet kníh kúpených z iPhonov taktiež stúpa. Pre iBooks je taktiež dôležité nadviazať spoluprácu nielen s veľkými vydavateľstvami, ale aj s nezávislými malými autormi. To ich odlišuje od konkurencie, kde si veľké vydavateľstvá môžu priplatiť za prémiové umiestnenie svojich kníh a reklamu. V iBooks Store sú podmienky pre všetkých autorov a vydavateľstvá úplne rovnaké.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.