Facebook testuje zobrazovanie príspevkov podľa tém

Facebook začal testovať používanie rôznych časových osí. V budúcnosti budeme mať možno miesto hlavnej a jednej časovej osi, k dispozícii na výber z rôznych časových osí rozdelených podľa tém. Túto funkciu testuje cez svoju mobilnú aplikáciu.

V októbri začal Facebook testovať zobrazovanie noviniek na časovej osi podľa záujmov užívateľov. Na túto myšlienku zrejme nadväzuje aj nové testovanie časových osí, ktoré by sa mohli v budúcnosti zobrazovať užívateľom podľa toho, akú tému si vyberú.

Nový dizajn časovej osi v mobilnej aplikácii si podľa všetkého veľa vypožičia z Facebook aplikácie Paper, ktorá automaticky zoraďuje príspevky od ľudí a stránok, ktoré daný užívateľ sleduje, do rôznych sekcií alebo časových osí, alebo si ich užívateľ môže zaradiť sám. Hlavná časová os síce zostáva, no je doplnená o alternatívne, sekundárne osi napríklad zamerané na životný štýl alebo cestovanie.

paper paper2 paper3

Hovorca Facebooku sa k testovaniu vyjadril nasledovne:

Ľudia nám hovorili, že by privítali možnosť vidieť príspevky na Facebooku rozdelené podľa špecifických tém, o ktoré sa zaujímavú. Tak sme sa rozhodli začať testovať osi s príspevkami od ľudí a zo stránok rozdelených podľa tematických oblastí.

Nie je isté, či Facebook možnosť zobrazenia príspevkov podľa tém naozaj zavedie, všetko závisí od toho, ako sa ujme u prvých užívateľov. Ocenili by ste takúto možnosť?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.