Facebook údajne pripravuje vlastnú hudobnú službu

Konkurencia na poli hudobných streamovacích služieb sa po vstupe Applu na trh vyhrocuje a z veľkých technologických firiem má najnovšie v pláne pridať sa aj Facebook. Sociálna sieť je údajne v raných štádiach rokovania s hlavnými hudobnými vydavateľstvami, o čo konkrétne má záujem však zatiaľ nie je celkom známe. Prvým krokom by mali byť hudobné videá, financované vloženými reklamami v štýle YouTube, no podľa stránky MusicAlly je to len predzvesť potenciálnej plnohodnotnej streamovacej platformy, akú majú ostatné ponuky na trhu.

Je otázne, či Facebook túto službu plánuje vybudovať od základov, alebo odkúpiť hotový produkt, ako to spravil napríklad Apple. Spoločnosť už v minulosti investovala nemalé peniaze do platformy WhatsApp a Instagramu – v prípade WhatsApp išlo až o sumu 19 miliárd dolárov. Súčasná hodnota švédskeho Spotify je pritom odhadovaná len na jej približnú polovicu. Pri ostatných, menej známych hráčoch ako napríklad Rdio by pravdepodobne išlo o ešte menej.

Update: Facebook sa oficiálne vyjadril k správe MusicAlly a popiera, že má v pláne vstúpiť na trh streamovacích služieb. Podľa zainteresovaných zdrojov je rozpútanie hudobnej vojny s Applom to posledné, čo spoločnosť momentálne chce. Zatiaľ nie je jasné, kam diskusie s vydavateľmi povedú a či vôbec budú úspešné, no s najväčšou pravdepodobnosťou nepôjde o klasickú hudobnú službu. Ak sa teda Facebook niekedy rozhodne pričuchnúť k streamovaniu hudby, bude sa snažiť vytvoriť niečo unikátne, čo na trhu momentálne chýba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.