iOS 9 umožní nastaviť kvalitu streamovanej hudby z Apple Music

Medzi jeden z nečakaných nedostatkov novo spustenej služby Apple Music je nemožnosť manuálneho nastavenia kvality streamovanej hudby. Hudba sa automaticky prehráva v najvyššej dostupnej kvalite, ktorú tvoria 256kbps AAC súbory (rovnaká kvalita ako zakúpené skladby z iTunes). Problém je v tom, že len pri dostupnosti Wi-Fi siete. Ak si plánujete púšťať neuloženú hudbu napríklad cestou do práce, v tom prípade ide o nižší, bližšie nešpecifikovaný bitrate.

stream_hq_cellular

Ako potvrdil aj Eddy Cue, v aktuálnej verzii iOS chýba akékoľvek manuálne nastavenie pre kvalitu prehrávania. Pravdepodobne si budeme musieť počkať až do vydania iOS 9, ktorý túto funkciu už obsahuje v najnovšej bete. Dúfame taktiež, že iOS 9 odstráni aj druhú nelogickú prekážku v streamovaní cez mobilnú sieť. Na to, aby vás k tomu telefón vôbec pustil, je najprv potrebné povoliť mobilné dáta v sekcii App Store v nastaveniach telefónu. Táto možnosť však povolí aj automatické sťahovanie aplikácií a ich aktualizácií, ako si môžete všimnúť na screenshote dole. Apple Music je sľubným prvým krokom do sveta hudobného streamovania, no tieto nedostatky, spolu s neodladenou a nestabilnou aplikáciou dokazujú, že Apple má ešte na čom pracovať.

applemusic-cellular-setting

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.