BlackBerry sa cíti byť diskriminované, chce prostredníctvom americkej vlády donútiť Apple, aby zabezpečil kompatibilitu iMessage

BlackBerry sa dlhodobo nedarí presadiť v konkurencii iOS (Apple), Androidu (Google) a Windows Phone (Microsoftu). Kanadská spoločnosť sa však napriek negatívnym prognózam a neuspokojivým predajom stále nevzdáva. Najnovším pokusom o zviditeľnenie je snaha riaditeľa BlackBerry, Johna Chena, zabezpečiť neutrálnosť aplikácií a obsahu na internete. Inými slovami chce prostredníctvom americkej vlády donútiť Apple, aby sprístupnil iMessage aj pre používateľov vlastniacich BlackBerry zariadenia. Rovnaké požiadavky má aj voči obľúbenej službe na streamovanie médií, Netflixu, od ktorého taktiež žiada, aby sprístupnili aplikáciu pre BlackBerry. Súčasný stav považuje za diskrimináciu BlackBerry, pričom sám považuje BlackBerry za lídrom v oblasti neutrality obsahu a aplikácií, keďže poskytuje BlackBerry Messenger aj pre iOS.

Oficiálny dopis s týmito požiadavkami bol skutočne doručený americkej vláde, no šance na úspech sú minimálne. Skutočným dôvodom, prečo vývojári netvoria aplikácie a služby pre BlackBerry nie je diskriminácia, ale minimálny podiel na trhu. Kvôli tomu sa im to jednoducho nevyplatí, keďže návratnosť by nepokryla ani náklady na vývoj. BlackBerry by sa namiesto toho malo radšej sústrediť na to, aby priniesli na trh smartfón, ktorý bude mať aspoň nejaký úspech. Vývojárov a poskytovateľov obsahu to už potom priláka automaticky. V súčasnosti je BlackBerry skôr značkou pre úzku skupinu používateľov, ktorí stále preferujú fyzickú klávesnicu, o čom svedčí aj malý úspech dotykových smartfónov, od ktorých si BlackBerry sľubovalo návrat na trh.

komentáre
  1. no tiez si myslim, to je problem apple ta uzavretost, radsej pouzivam FB messenger len koli tomu ze na PC neviem pisat iMessage

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.