Apple si uctieva pamiatku Martina Luthera Kinga

Apple má dnes ako spoločnosť s najvyššou tržnou hodnotou na svete veľký vplyv výrazne presahujúci oblasť technologických noviniek. K svojim fanúšikom prehovára aj prostredníctvom svojich domovských stránok, ktoré pri významných udalostiach neváha upriamiť na významné osobnosti či udalosti namiesto svojich nových produktov. Tentokrát si touto cestou pripomína život bojovníka za občianske práva, Martina Luthera Kinga mladšieho.

K ucteniu jeho pamiatky sa prostredníctvom Twitteru pridal aj Tim Cook, riaditeľ Apple. Na svojom účte pripomína aj jeho slávne citáty:

~~Začiatok konca našich životov prichádza v deň, keď sa rozhodneme byť ticho v otázkach, ktoré majú význam.~~

~~V živote každého z nás príde okamih, keď sa musíme postaviť za niečo, čo nie je bezpečné, politické ani populárne, no musíme sa za to postaviť… lebo je to správne.~~

V kontraste s rýchlym vývojom technológií vidíme v niektorých oblastiach zastavujúci sa vývoj spoločnosti. Niektoré svetonázory patriace do smutných stránok učebníc dejepisu, podľa ktorých majú isté skupiny ľudí mať iné občianske práva ako ostatné skupiny, prežívajú v spoločnosti dodnes.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.