Aj Lightning kábel sa môže so Znaps podobať magnetickým konektorom MagSafe

Napriek tomu, že väčšina zariadení je už bezdrôtových, bez káblov sa stále nezaobídeme. Ich najslabším článkom sú totiž batérie, ktoré treba väčšinou nabíjať každý deň. Pri tak častom pripájaní je dôležité, aby bol konektor pripojiteľný jednoducho a rýchlo. MacBooky tento problém vyriešili už dávno – na napájanie používajú magnetický konektor MagSafe, ktorý automaticky priskočí na miesto a nemusíte si lámať hlavu nad tým, ktorou stranou ho pripojiť, keďže je obojstranný. iOS zariadenia však túto vychytávku neprevzali. Lightning konektor síce priniesol oproti pôvodným Dock konektorom zlepšenie, keďže je obojstranný, no od pohodlnosti a bezpečnosti (napr. pri zakopnutí) konektorov MagSafe to má zatiaľ ďaleko.

znaps1

Tento názor zdieľajú aj tvorcovia Znaps, ktorí prostredníctvom Kickstarteru zbierajú finančné prostriedky na svoj nový produkt, ktorý premení Lightning kábel na MagSafe. Do Lightning konektora na iOS zariadení zapojíte špeciálny konektor, rovnako na koncovku Lightning kábla pripojíte špeciálnu hlavicu a následne už stačí, ak sa k sebe priblížia. Magnety odvedú svoju prácu a začne sa nabíjanie, ktoré by malo trvať rovnako ako pri klasickom spojení.

 

Prvé kusy by sa k zákazníkom mali dostať v novembri 2015, cena je 9 USD za jeden kus, k dispozícii sú aj balíky s viacerými konektormi Znaps.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.