Bude mať iPhone 6s 32 GB model?

iPhone 6s sa pomaly blíži a s jeho príchodom sa vyskytujú čoraz častejšie špekulácie o tom, koľko pamäte bude obsahovať jeho základný model. Súčasná generácia minulý september zdvojnásobila veľkosť úložiska, no len pri dvoch drahších modeloch – tie si môžeme kúpiť v 64 alebo 128 GB variantách. Základný model aj naďalej zostáva na 16tich GB, čo je na rok 2015, priznajme si, dosť málo.

Viceprezident marketingu Phil Schiller sa očividne do zväčšovania kapacity nehrnie a zákazníkom odporúča cloudové riešenia, iOS 9 zas prináša mnohé vylepšenia, ktoré zásadne znížia ako veľkosť samotného systému, tak aj aplikácií v ňom. Konkurencia už dávnejšie ponúka základné modely svojich vlajkových lodí v 32 GB variantách, čím len zvýrazňujú neochotu Applu zrušiť svoj 16 GB model. iPhone je však predsa len prémiový produkt a ako prémiový produkt by mal používateľom poskytovať prvotriedny zážitok – vrátane dostatku voľného miesta.

iphone6-storage

Názory a odhady ohľadom veľkosti pamäte budúcej generácie iOS produktov sa líšia, najnovšie insiderské informácie priamo z Foxconnu však tvrdia, že 32 GB by mal byť novým vstupným modelom. Odvolávajú sa pritom na balenie nových iPhonov, ktoré sa údajne vyrába len s nálepkami 32, 64 a 128 GB. To by naznačovalo na podobný lineup aj pri ďalších generáciách telefónov a dúfajme taktiež, že aj pri tohtoročných iPadoch. Uniknuté zábery prototypu matičnej dosky z iPhonu 6s zo začiatku mesiaca síce silne naznačovali na 16 GB model, nebolo by to však prvýkrát, kedy Apple v testovacích verziách použil menšie pamäťové moduly.

Inšpiráciu môžeme taktiež hľadať v nedávno vydanom iPode Touch, ktorý síce zachoval najlacnejšiu 16 GB variantu, no ponúka aj 32, 64 a 128 GB modely. Potenciálny 32 GB iPhone by sa rovnako ako Touch mohol cenovo usídliť medzi súčasné dva modely – najlacnejší iPod Touch sa predáva za 200 dolárov, za 32 GB model si priplatíte 50 dolárov navyše. Podobným spôsobom sa pred nejakým časom predávali aj iPady, ktorých veľkosti siahali od 16 až po 128 GB.

storage-chip-iphone6s

iPhone 6s a 6s Plus vyjde s najväčšou pravdepodobnosťou v septembri, medzi zásadné novinky bude patriť Force Touch displej s hmatovou odozvou, vylepšený 12-megapixelový fotoaparát, pevnejšie hliníkove telo a nová ružová farba.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.