Čína zakázala vládne nákupy Apple produktov

Okrem Ruska má problémy s Apple produktmi aj Čína. Tamojšie úrady vrátane Ministerstva financií údajne zakázali vláde nákup hardvéru od Apple. Dôvodom sú bezpečnostné obavy, Čína sa zrejme obáva americkej špionáže prostredníctvom produktov Apple. Verejné rozpočty tak nebudú môcť byť použité na nákup produktov ako MacBooky či iPady/iPhony. Čína skôr rovnako zakročila aj proti antivírovým riešeniam od Symantecu a energeticky efektívnym počítačom od Microsoftu. Týmto spôsobom sa chce čínska vláda uistiť, že zahraničné spoločnosti u nich nebudú mať príliš veľký vplyv. Svoj podiel na tom majú aj obvinenia zo špionáže, ktoré viedli k zvýšenému napätiu medzi Čínou a americkými spoločnosťami.

Apple sa napriek tomu darí zvyšovať svoj vplyv v krajine. V ostatnom kvartáli narástli príjmy v Číne až o 26 %, to všetko vďaka vyšším predajom iPhonov, iPadov a Macov. Apple si uvedomuje význam tohto trhu a preto sa snaží prilákať čo najviac zákazníkov. V krajine už otvoril 11 kamenných predajní a motivovať sa snaží aj čínskych vývojárov.

komentár
  1. Podla mna je to skor politicko-ekonomicke rozhodnutie, ako bezpecnostne. Skor reakcia na americky projekt TPP. Dnes su sankcie v mode :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.