WWDC 2013 Keynote report #3: Nový Mac Pro

Okrem nových MacBookov Air nám Apple predstavil aj dlho očakávaný Mac Pro. Keďže Apple nezvykne odhaľovať pripravované hardvérové novinky, Mac Pro je v tomto smere výnimočný. Po pohľade na jeho dizajn však netradičným predčasným odhalením jeho výnimočnosť nekončí. Nový Mac Pro je výrazne menší (osmina pôvodného dizajnu) a prináša originálny valcovitý dizajn. Má predstavovať budúcnosť profesionálnych desktopov na najbližších aspoň desať rokov.

Ponúkne novú, až dvakrát výkonnejšiu generáciu dvanásťjadrových procesorov Intel Xeon. Tie doplnia duálne grafické karty AMD FirePro, rýchly interný úložný priestor (10× oproti diskom v Mac Pro predchádzajúcej generácie). V praxi to znamená podporu až troch 4K displejov naraz. Profesionálnemu počítaču nechýba množstvo portov na zvuk, USB 3.0, Thunderbolt 2, a množstvo ďalších. Označenia portov sa rozsvietia po otočení počítača.

Mac Pro budú vyrábané v USA a na trh prídu ešte v tomto roku.

komentárov
  1. Na apple.com je uz komplet ako to vyzera zvnutra a je to zase nieco technicky a technologicky dokonale, neskutocneeee, apple ukazal zase svetu na 10 rokov chrbat co sa tyka profi PC

    0
    0
  2. @joer – mohl by jsi mi prosím osvětlit čím ukázal chrbát PC ? Já mám spíš dojem že srovnal krok s profesionálními PC.
    Jediné o čem nepochybuji je opět skvělý desing. Myslím ale ,že macpro nebude možné ho přiliš rozšiřovat v rámci skříně. Vše se asi bude řešit TB2. Bohužel ale tch periferií je zatím přílliš málo.

    0
    0
  3. Mne to tiez pride ze akurat sa dorovnal z ostatnymi profi PC. Akurat si u applu este trosku priplatis. Ved to aby si bol cool nieco stoji.

    0
    0
  4. Tak miesto funkcneho stroja vypustili prehajpovanu imageovku.
    Mame tu Autodesk Smoke pre mac, mame tu DaVinci pre mac, mnoho zaujimavych strihacich kariet, ale nemame viac mac, na akom to rozbehat.
    R.I.P Mac Pro ako profesionalny nastroj. Nech ti je zem lahka

    0
    0
  5. …hlavu hore, vsetko sa da. externy case pre karty a je po probleme… a kopec ludi to ani nebude potrebovat. a uz aj tak vela firiem zacalo vyrabat externe boxy na usb3 abo thunderbolt.

    0
    0
  6. @piggee – staci vyrobit externy box na thunderbolt v rovnakom designe a tam mozes narvat vsetky video audio karty. a je to vyriesene… – okamzita prazdna diera na trhu, mozes natom aj zbojatnut :D

    0
    0
  7. Ta ako som čakal. Mac Mini Pro. Neočakávam že thunderbolt bude zbernicou budúcnosti, tak ako dnes už slepá cesta FireWire.

    0
    0
  8. takze okrem toho, ze si kupim za 3 tis. comp a za dalsiu tisicku blackmagic kartu, tak este budem musiet vysolit dalsi liter za nejaku sprostost, ktora bude iba na to, aby som mal vela kablov na stole a mohol do toho dat tu kartu? to mi nepride ako kompaktne riesenie. A to nehovorim o tom, ako bude vyzerat rack s tymito sulcami… :)

    0
    0
  9. mac mini pro :) Pekny nazov, bohuzial to tak vyzera. Pekny design, nieco nove, ale PRO? Si neviem predstavit, ako sa to uchladi. Ak to bude fungovat ako pri mac mini alebo macbookoch pro, tak nic moc. Moje procko s i7 kurilo celkom dost uz len pri prehliadani webu. Toto pri vykone, aky sa od toho ocakava mozno uleti, kedze to ma ventilator hore. Som zvedavy, dufam ze sa mylim.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.