Jony Ive spolupracoval na dizajne unikátneho fotoaparátu, zisk z predaja pôjde na charitu

Apple sa po návrate Steva Jobsa postupne zbavil všetkých nadbytočných produktov, ktoré mal v ponuke. Vďaka tomuto ozdravnému procesu možno netušíte, že kedysi predával Apple aj fotoaparát QuickTake. Ak ste rozmýšľali, ako by vyzeral Apple fotoaparát dnes, jediný fotoaparát svojho druhu, Leica M Rangefinder, má k tomu najbližšie. Za jeho dizajnom totiž stojí viac ako 561 modelov, 1000 prototypov a 85 dní práce. To všetko spája meno hlavného dizajnéra Jonyho Iveho z Apple, ktorý takto prispel do charitatívnej aukcie, ktorá sa bude konať v Sotheby’s. Výťažok z nej poputuje do boja proti AIDS cez Product (RED). Všetky obrázky unikátneho fotoaparátu nájdete tu.

Nielen dizajnom je tento fotoaparát zaujímavý, ponúkne totiž full-frame senzor s 24 megapixelmi, Full HD video a displej s uhlopriečkou 3″. Štandardná verzia tohto fotoaparátu Leica stojí 7000 USD, Jonyho verzia sa nepochybne predá v aukcii za niekoľkonásobne viac. Počas tej istej aukcie bude predávaný aj ďalší dizajnérsky kúsok Jonyho Iveho, zlaté Apple EarPods slúchadlá.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.