Nest predstavuje elegantný detektor dymu pripojený k sieti

Spoločnosť Nest prišla na trh šedých termostatov so svojim vlastným produktom, ktorý zaujal dizajnom a možnosťou komunikácie s iOS zariadeniami. Nie je prekvapením, že za touto spoločnosťou stojí Tony Fadell, tvorca originálneho iPodu. Najnovším produktom Nest je Nest Protect, detektor dymu. Okrem toho, že viacero detektorov dymu medzi sebou vzájomne dokáže komunikovať, všetky sú prepojené aj so spomínaným termostatom. Používateľom to uľahčuje kontrolovanie svojej digitálne domácnosti. V prípade nebezpečenstva rýchlo zistia, v ktorej miestnosti bol dym zaznamenaný, priamo na obrazovkách svojich mobilných zariadení. V prípade falošného poplachu stačí na Nest Protect zamávať, čím sa alarm zruší. Na obrazovkách iOS zariadení taktiež včas nájdete upozornenie na blížiacu sa potrebu vymeniť batérie.

Okrem senzorov na detekciu dymu disponuje Nest Protect aj senzormi na teplotu, svetlo, ultrazvuk a pohyb. Vďaka svetlu ľahko zistíte, že zariadenie funguje správne, v noci vám navyše dokáže svietiť na vašu cestu. Informácie o pohybe poslúžia aj inteligentnému termostatu rovnakej firmy, ktorý tak ľahšie zistí, kedy nie je nikto doma a je teda správny čas na úsporu energie pri vykurovaní.

Nest Protect je v súčasnosti k dispozícii v rámci predobjednávok za 129 USD. Dostupný bude v bielej a čiernej farbe, s batériami alebo káblom. Na komunikáciu so zariadeniami Nest slúži aplikácia Nest Mobile. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.