Apple aktualizoval iMacy, prináša Haswell procesory

Apple sa pomaly pripravuje na predvianočnú sezónu a najnovšie aktualizoval rad počítačov iMac. Hlavným zlepšením je použitie najnovšej generácie procesorov od Intelu, Haswell. Ďalším zlepšením je podpora rýchlejšieho štandardu Wi-Fi 802.11ac. Pri objednávke modelu s upravenou konfiguráciu si môžete vybrať aj rýchlejšie PCI Express flash disky.

Základná konfigurácia 21,5″ modelu začína na 2,7 GHz štvorjadrovom procesore i5 s grafikou Intel Iris Pro, vyšší model v tejto uhlopriečke ponúka štvorjadrový procesor i5 s 2,9 GHz a grafickým akcelerátorom NVIDIA GeForce GT 750M s 1 GB pamäťou. 27″ model začína na 3,2 GHz procesore i5 s grafickým akcelerátorom NVIDIA GT 755M s 1 GB pamäťou, najvyššia štandardne dostupná špecifikácia ponúkne 3,4 GHz štvorjadrový procesor i5 a NVIDIA Geforce GTX 775 s 2 GB pamäte. Všetky štandardné konfigurácie ponúkajú 8 GB pamäte RAM a štandardný disk s úložným priestorom 1 TB.

komentárov
  1. Keby uz konecne po velmi dlhych rokoch konecne odstranili prach, ktory vznika na lcd kvoli ktoremu sa meni cely panel, ale miesto toho sa tvaria ze tento problem tu vobec nie je. Co je samozrjeme uplne uzasne ked si clovek kupi stroj za 2-3k€ a ten prach sa tam zjavi za tyzden alebo este lepsie po zaruke. (Aj ked nie na kazdom, je to proste vec stastia a smoly).

    0
    0
  2. apple: daj prec sklo a prach utri. To je taky problem? Ked hovoris o rokoch mam zato ze ti ide o starsie modely kde sa sklo da jednoducho odstranit (je iba na magnetoch)

    0
    0
  3. apple: pokial viem minulorocne a teraz tieto nove modely iMacu s prachom az tak problemy nemaju. sam mam model late 2012 a teda ja s prachom ziaden problem nemam :)

    0
    0
  4. Ten prach je o vrstvu nizsie…, to ze date sklo dole, ktore bolo na magnetoch pri “hrubych” modeloch vam nepomoze pretoze ten prach je az za tymto sklom.. A apple meni ako som uz pisal lcd panel pri opravach…(tohto typu)
    Pri novych modeloch “tenkych” je to uplne to iste ako som uz pisal jedna sa o konstrukcnu chybu a na novych ani len to prve sko dole nedate nakolko je prilepene a znicite pasku s ktorou je prilepene.
    Problem sa vyskytuje ako pri tyzden starych modeloch ako aj po niekolkych rokoch akurat sa o tomto probleme nehovori nakolko to nerobi dobru reklamu, osobne to povazujem za chybu inak by to uz konecne apple doriesil a nemenil by potichu panely. Ako som uz pisal je to cisto len vac stastia a smoly… A to bol aj jeden z dovodov preco idem do macbooku pro 15 + cinema(pockam si na novu)

    0
    0
  5. @apple “akurat sa o tomto probleme nehovori nakolko to nerobi dobru reklamu” tymto tvrdenim si negujes vsetko co si doteraz povedal :D Ak sa o tom nehovori, tak to asi problem nebude. A tym dodatkom, ze to nerobi dobru reklamu, hm… Myslis, ze Apple kontroluje vsetky informacne media, blogy a jednoducho vymaze z internetu vsetko co sa tyka tohto problemu? Hahaha, a este raz, hahaha.
    Btw chcel som novy slabsi 21 palcovy, ale nejak mi nesedi ta integrovana grafika…

    0
    0
  6. “apple” ma pravdu, ten problem s prachom existuje, mne samemu menili kvoli tomu po roku panel. a rovnako ma pravdu, ze “Apple” o tom moc nehovori – alebo snad, mily “Jozef”, vidis k tomu nejaku oficialnu komunikaciu? to, ze servis vie reagovat, je v poriadku, ved to musia. ale otvorene o tom samotny Apple voci zakaznikom nehovori vobec nic…

    0
    0
  7. @Metropolis ja sa viem aspon podpisat. Takze ste uz dvaja, co mate tento problem, takze to aby sa Apple uz prebral!
    Robim si srandu, ale ak to teda menia, v com je problem? V tom, ze je to vyrobna vada? Pozri sa na scuff gate s iP5 black, riesil tam nieco Apple oficialne?

    0
    0
  8. Taktiez potvrdzujem problem s prachom, o ktorom hovoril apple. Je to naozaj obrovsky problem a ten prach sa da odstranit iba vymenou LCD panelu, takze oprava mimo zaruky vas stoji tolko ako novy Apple Thunderbolt Display

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.