Rodný dom Steva Jobsa sa zrejme stane chránenou historickou pamiatkou

Dom v Los Altos, Kalifornii, kde vyrastal Steve Jobs a s ním aj základy Applu, sa možno už čoskoro stane chránenou historickou pamiatkou. Závisí to od rozhodnutia historickej komisie v Lost Altos. Asi najznámejšou časťou tohto domu je garáž, v ktorej Steve Jobs spolu so Stevom Wozniakom poskladali prvé počítače Apple 1 krátko pred tým, ako založili Apple Computer Co.

komentárov
  1. Bol som tam. Ani len zmienka o tom čo sa tam vobec stalo.. Žije tam niekto ? to som si nevšimol.. Je tam akurat tabula ze sa nesmie vstupovat na pozemok

    0
    0
  2. Ach vy chytači sa slová. Takých milujem najviac, hlavne v diskusiách na http://www.sme.sk

    Na Slovensku je všade tabuľka, hlavne v Bratislave na Ventúrskej ulici, kde sa kedy na dva dni aký “jeb” ubytoval. Otázna je hodnovernosť daného faktu a hlavne architektonická hodnota danej budovy. Okrem skutočnosti, že bola postavená niekedy v 19. storočí a vtedajší potentát za ňu vysolil 300 násobok toho, čo bežne dali ľudia na CK vidieku za svoj skromný vidiecky dom. V Chorvátsku v každej dedine o 500 ľuďoch pri mori sú oveľa staršie budovy a nikto sa nad tým nepozastavuje. Preto, ak niekde žil Steve Jobs, tak si ten dom zaslúži ochranu. Nie architektonickú, you nerds. Ani rodný dom M. R. Štefánika na brezovských kopaniciach nie je architektonický skvost. Ale je tam spomienka.

    0
    0
  3. @Petrino – Rodinný a rodný nie je to isté. Máš hádam rodinný list? :-D

    @Starý Kocúr – nejde o chytanie za slová, ale mám pocit že tvrdiť že je to rodný dom SJ je trošku zavádzajúce.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.