Airbus predstavil inteligentnú batožinu kompatibilnú s iPhonom

S blížiacimi sa letnými dovolenkami sa blíži aj čas, keď nemalé množstvo dovolenkárov zažije nepríjemnosti spojené so stratenou batožinou. Leteckým spoločnostiam sa z času na čas podarí poslať pasažiera jedným smerom a jeho batožinu do úplne inej destinácie na palube iného lietadla. Prototyp inteligentných kufrov od Airbusu by však mohol tieto problémy minimalizovať. Bag2Go sú špeciálne kufre, ktoré uľahčujú pasažierom aj leteckým spoločnostiam sledovať, kde sa ich batožina nachádza. Vďaka zabudovaným čipom a prepojeniu s iPhone aplikáciou „Find My Bag“ má cestovateľ okamžitý prístup do databázy leteckej spoločnosti, z ktorej zistí aktuálnu polohu batožiny.

Inteligentný kufor má aj ďalšiu vychytávku, ktorá cestovateľom uľahčí spĺňanie váhových limitov leteckých spoločností. Vďaka zabudovanej váhe stačí, keď zdvihnete kufor za držiak, a iPhone aplikácia vám hneď zobrazí, koľko kufor váži. V budúcnosti by inteligentná batožina mohla zrýchliť celý proces online check-inu a odovzdávania batožiny, na ktoré by mohla stačiť iPhone aplikácia zosynchronizovaná s kufrom a letenkou.

Inteligentná batožina by mala byť oproti bežnej drahšia približne o 20 %. Airbus predstavil len prototyp, vlastnú výrobu nemá v pláne, avšak konkurenčným spoločnostiam chce poskytnúť licenciu na technológiu

komentáre
  1. o nápad super.. ale začínám se pomalu, ale jistě bát dopadů…
    je super, že iPhone ja takto rozšířen a všechny větší firmy aby byly IN hledají cestu jak skrze něj nabízet různé služby apod. Ale tak si říkám, že jakmile se na iOS zaměří (což je otázka času) “hackři” tak máme všichni po prdeli..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.