Adobe sa rozširuje ponuku produktov o nový hardvér

Adobe je známy najmä svojimi softvérovými riešeniami pre kreatívnych profesionálov. Najnovšie však predstavil aj dve hardvérové novinky vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou z oblasti priemyselného dizajnu, Ammunition. Prvou z nich je nový stylus Mighty Stylus, ktorý sa s mobilným zariadením spáruje cez nízkoenergetické spojenie Bluetooth, disponuje jedným tlačidlom na zobrazenie menu a dokáže rozpoznať vyvinutý tlak. Adobe aplikácie je pritom možné nakonfigurovať tak, že pracujete iba so stylusom a prsty slúžia len na gumovanie.

Druhou novinkou, na ktorej Adobe pracuje, je pravítko Napoleon. To stačí umiestniť na vrch obrazovky mobilného zariadenia a v kombinácii so stylusom umožní vytvárať rôzne presné tvary ako čiary či krivky.

Adobe tvrdí, že tieto projekty sú len začiatok, a tak zrejme môžeme v budúcnosti očakávať aj ďalší Adobe hardvér. Konkrétna dostupnosť a cena pre stylus a pravítko však v súčasnosti nie sú známe. Adobe taktiež oznámil že prevádza svoj softvér Creative Suite výlučne na formu predplatného v rámci Creative Cloud, ktoré bude dostupné od júna.

komentár
  1. No neviem načo bude pravítko. Predsa len bez pravítka sa dajú robiť cez rôzne butony rôzne geometrické vecičky a prikladať nejaký predmet na displej a riskovať čiastočky prachu aby ho poškriabali sa mi nezdá príliš rozumné.
    Ale to je skorej otázka pre profi kresličov ako na občasného kresliča ako ja :)
    V čom by ste si vedeli predstaviť výhodu pravítka?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.