Bill Gates si stále myslí, že majitelia iPadov sú nespokojní kvôli chýbajúcej mechanickej klávesnici a Officu

Zdá sa, že jeden z najbohatších mužov planéty, Bill Gates, žije stále v akejsi alternatívnej realite. V najnovšom rozhovore totiž Gates rozpráva o nespokojnosti majiteľov iPadov, ktorým údajne chýba mechanická klávesnica a kancelárska sada softvéru Office. Samozrejme, PC-tablet Microsoftu, Surface Pro, má oboje a dokonca mu nechýba ani aktívne chladenie vo forme ventilátora. iPad spomína Bill Gates v nasledujúcom videu približne v polovici siedmej minúty.

Súhlasíte s B. Gatesom? Uvítali by ste zabudovanú klávesnicu a Office alebo si vystačíte s dostupným príslušenstvom a aplikáciami, prípadne aj bez nich?

komentárov
  1. Suhlasim s B.G. ze provokacia je najlepsia reklama. Inak by jeho prispevok nebol uverejneny po vsetkych Mac Blogoch a Apple fanstrankach :D
    Z toho chlapa raz nieco bodu :)))

    0
    0
  2. Mám iPad 4, som maximálne spokojný s virtuálnou klávesnicou, na ktorej sa mi pracuje veľmi pohodlne s tým, že iPad kompletne a komplexne prebral úlohu MacBooku, ktorý od zakúpenia ( od Novembra) iPadu leží nezapnutý. Písanie na prednáškach, tvorba seminárok dlhých seminárok spoločne s grafmi a inými záležitosťami – všetko bez žiadnych problémov na iWorku. Mám k tomu logitech solar keyboard for iOS ale tá už 2 mesiace je len doma a ani tú nepoužívam. Maximálna spokojnosť s virtuálkou a samotným iPadom spoločne s balíkom iWork.

    0
    0
  3. B.G. by sa mal radsej sustredit na vyrobu hajzlikov, to mu ide najlepsie. Tie jeho kydy su uz unavujuce. Spolu s Balmerom uz vypotil tolko nezmyslov na adresu Apple ze je uz trapny. Ci to bolo pri prvom iPode /neuspesny produkt Zune/, ci pri iPhone /posmesne reci Balmera/ ci pri iPade /neuspesny pokus Surface ktory je prepadak, keci o 640 kb pamete v zaciatkoch MS. Mam iPad 2 64 Gb a klavesnica mi nechyba a ked tak je na trhu nepreberne mnozstvo, Office nahradza Ofice Hd alebo Quickoffice, nehovoriac o iLife, iWorku. Mesiac so musel pracovat na iPade miesto MBPro ktory mi klakol a po presunuti veci na NAS, Cloud, Dropbox som nemal problem fungovat dalej. B. G. trepe hluposti lebo sa im nepredava Surface ako aj Win 8.

    0
    0
  4. Je jasne, ze ide o marketing. Nikto sa nestazuje az kym nepride zufaly Gates so snahou zmiernit upadok produktov Microsoftu.

    0
    0
  5. Xorpi tu krasne predvadza ako sa robi “super” “reklama”. Tolko superlativov som uz dlho nevidel… Dufam ze ti za to niekto dava aspon minimalnu mzdu za takyto vykon. Moj kamarat ma takuto letnu brigadu v Prahe a vypisuje tam ake su Acer notebooky namakane! :D ach tento svet je jedna velka radost

    0
    0
  6. niekde v zahranicnej diskusii som videl vystizny prispevok, ze Microsoft a ostatni vyrobcovia tabletov okrem Apple, stale nevedia pochopit, ze ludia chcu tablet a nie notebook… ked niekdo chce tieto, podla mna nepotrebne veci, nak si predsa kupi daky mini book…

    0
    0
  7. Bill Gates ma pravdu. Mne na iPade okrem mechanickej klavesnice chyba aj disketova mechanika, otackovy HDD, aspon 2 USB porty, dva PS2 porty a aspon tri ventilatory. A este mi chyba aj DVD mechanika na iPade, skoro som zabudol.

    0
    0
  8. paci sa mi, ze vsetci sa citite mudrejsi, ako Bill. Urcite taki aj ste, nic mu nezavidite a mohol by sa od vas ujo aj co to naucit, ze?

    0
    0
  9. Dúfam že raz príde den kedy po tom nepodarku, za ktory musia ludia este aj platit, co sa volá Microsoft a všetko co s ním súvisí nezostane ani stopa a zmizne z povrchu zemského.

    0
    0
  10. ja si myslim ze ma v niecom pravdu. totiz ak by fungoval na ipade poriadny office balik tak by tych ipadov predali omnoho viac. klavesnica je uplny nezmysel ta fici dobre a je to otazka zvyku. ak by mi na ipad dali veci na upravu fotiek a veci od adobe tak mi netreba macbook vlacit vsade so sebou.

    0
    0
  11. HW klavesnica mi vôbec nechýba, skor naopak ma prekvapila hneď od začiatku, aká je pohodlná. Co mi však naozaj chýba, je Office. Tu ma pravdu. Nech je iWork akokoľvek úžasný a v spojení s veľkým Macom a iCloud ešte viac, dávno nie som študent. Musím komunikovať so svetom a investormi v upravitelnom formáte a nie v PDF. Preto som si kúpil Office for Mac a preto si ho určite kúpim hneď ako bude pre iOS. To je jednoducho fakt. Number ma úžasné vlastnosti a možnosti úprav z hľadiska “vzhľadu”, ponúka väčšinu bežných funkcií, ale pre zložitejšie tabuľky a na to naviazané veci nie je.

    Ako píšem vyššie. iWork (v spojení Mac+iOS) je úžasná vec, ale ak vyjde Office for iOS, tak si kľudne pôjdem vystáť “frontu” aby som ho mal medzi prvými.

    0
    0
  12. prekvapuje ma, ze neviete, ze na ipade mozno pouzivat web aplikaciu office na http://www.skydrive.com. nie je to dokonale, ale je to plne kompatibilne s office. v kombinacii s aplikaciou skydrive z appstore je tam mozne dokonca uploadovat docx subory z mailu alebo webu a takmer plnohodnotbe upravovat. funguje to iba na ipade, nie na iphone.

    0
    0
  13. RE: exo = Starne a uz trepe hluposti. To sa raz stane kazdemu, bohuzial. A miliardy ti vobec nepomozu v tomto.

    0
    0
  14. Bill Gates si mozno nevsimol, ze cielova skupina uzivatelov produktov Apple sa za posledne roky vyrazne zmenila ;) a majoritnej casti by stacilo, keby to malo funkciu kalkulacky a svietiace logo (obrazne povedane)….

    0
    0
  15. Ono ak by nebolo microsoftu a ich snahy dobehnut apple alebo aj samsung tak by mozno sa stala ta vec, ze apple by zacal stagnovat, takze budme radi ze apple produkty su super, ze microsoft stale nerozumie co je tablet a co laptop a ze on jediny vie co majitelom ipadov chyba

    0
    0
  16. že iPad kompletne a komplexne prebral úlohu MacBooku :D :D :D LOL ! Tebe by stacilo aj pocitadlo s gulickami…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.