Zablokovanie importu a exportu iPadov nebude také jednoduché

O menší poplach sa pokúsili ľudia z firmy Proview, ktorá údajne vlastní práva na ochrannú známku iPad v Číne. Tú mal Apple odkúpiť naraz v desiatich krajinách, medzi ktorými by mala byť aj Čína, no podľa niektorých zdrojov ju v Číne kúpil od spoločnosti, ktorá ňou nemohla disponovať. Preto sa teraz firma Proview rozhodla bojovať o svoje práva a vyhráža sa až zablokovaním importu aj exportu iPadov. To by malo pre Apple katastrofálne následky vzhľadom na to, že iPady sa vyrábajú práve v Číne a vyvážajú sa na svetové trhy.

Riaditeľ firmy Proview však priznal, že by bolo presadenie podobného zákazu importu a exportu veľmi ťažko dosiahnuteľné, ba priam nemožné. Firmu o tom informoval čínsky colný úrad. Apple produkty sú veľmi obľúbené aj v Číne a dopady ukončenia výroby by boli veľmi negatívne aj pre čínsku ekonomiku. Apple pritom aj naďalej tvrdí, že práva na iPad v Čine vlastní.

Dôkaz, že Proview tento názov skutočne v minulosti využívali, poskytuje nasledovná fotografia od jedného z čitateľov MacRumors.com. Firma evidentne vyrábala iPAD monitory, ktorých má spomínaný čitateľ v kancelárii hneď niekoľko.

iPAD v podaní obrazovky od firmy Proview. Zdroj: lifeinhd (MacRumors)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.