Seagate odkúpi LaCie za 186 miliónov dolárov

Seagate odkúpi hlavný podiel francúzskeho výrobcu LaCie. Minulý týždeň to v tlačovej správe oznámila firma LaCie. Výkonný riaditeľ a jeden zo zakladateľov, Philippe Spruch, predá svojich 64,5% akcií, v hodnote 186 milónov USD, do vlastníctva Seagate a pridá sa k jej riadeniu. Ostatní akcionári budú tiež oslovení na predaj svojej časti v LaCie. Transakcia by mala byť ukončená v treťom kvartáli tohto roku a Seagate sľubuje naďalej poskytovať produkty LaCie pod svojou značkou.

LaCie je výrobca dátových úložísk pre koncových používateľov. Je obľúbený hlavne kvôli prepracovanému dizajnu a moderným technológiám, ktoré používa. Ponúka riešenia pre počítače Mac a OS X, ako aj iné platformy a systémy. Seagate je jedným z najväčších svetových výrobcov pevných diskov, ktoré poskytuje aj pre produkty LaCie. V roku 2006 úspešne akvizoval firmu Maxtor a minulý rok prevzal divíziu Samsungu, ktorá sa venovala dátovým úložiskám.

LaCie minulý rok uviedol prvé cenovo dostupné úložisko s Thunderbolt podporou.

komentáre
  1. Preco zbohom a skoda ? K ziadnej zmene nedojde…prepise sa meno majitela a tam to konci, len iny chlapik v obleku. Fabriky v Cine su vzdy tie iste, sikmooki za strojmi furt ti isti, vsetko vsetko vsetko rovnake.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť