Nový iPad tretej generácie – ceny a dostupnosť na Slovensku a v Českej republike

Apple včera predstavil dlho očakávanú tretiu generáciu svojho tabletu iPad. Tak ako zvyčajne, ceny zostali v USA úplne rovnaké a Apple potešil fanúšikov aj rýchlou dostupnosťou – už budúci piatok 16. marca. Agresívny nástup na trh týmto nekončí. Druhá vlna krajín, do ktorých sa nový iPad dostane, príde už o týždeň neskôr – v piatok 23. marca. Na rozdiel od spustenia predaja iPhonu 4S je už v tejto druhej vlne aj Slovensko, z našich susedov nechýba ani Česká republika, Maďarsko, Poľsko a Rakúsko.

iPad 3 bude na Slovensku len o týždeň neskôr ako v USA

Napriek niektorým špekuláciám o možnom znižovaní cien sa minimálne v EMÚ ceny nijak zásadne nezmenia. Oficiálne ceny na Slovensku by tak mali byť ako doteraz totožné s ostatnými krajinami, kde je euro. Najlacnejší Wi-Fi model 16 GB tak bude stáť 479 EUR, 32 GB 579 EUR a 64 GB 679 EUR. 3G modely sú o niečo drahšie – 16 GB za 599 EUR, 32 GB 699 EUR a 64 GB 799 EUR. Nezmenené ceny môžeme očakávať aj v Českej republike.

komentárov
  1. Všetko nasleduje na otvorenie nového apple online store presne takto to postupovalo v ČR (jazykv mac os x lion-nový produkt dostupný len týžden po uvedení v USA-obchod), takže sa tešte :)

    0
    0
  2. Neviete ako to bude s dostupnosyou Apple TV (gen. 3)….. konecne pochopili, ze europa ma 1080p, tak to musim mat ;)

    0
    0
  3. off-topic: itunes aktualizoval na 10.6 a zmenil nadstavenie jazyka na slovencinu (z anglictiny). neviete nahodou ako sa to da zmenit spat?

    0
    0
  4. LTE je stále sieť 3 generácie čiže 3G (presnejšie myslím 3GPP alebo aj 3,5G) aj keď zázračný marketig rád chybne a tupo používa 4G čo je LTE Advanced (rýchlosti rádovo v stovkách Mbps)

    0
    0
  5. @ Alex.. neviem, ja som si pri inštalacii 10.6 nastavil hneď v inštalácii češtinu, som zvedavý, keď bude ďalší update, či aj mne zmeni jazyk. V nastaveniach si pozeral/a?

    0
    0
  6. Úpravy – Obecné – Predvoľby – Jazyk (dole). Stále to mám v češtine a slovenčina nie je v ponuke na výber.

    0
    0
  7. Alex: to se nejspíš řídí nastavením celého systému. Pokud aplikace neumí nastavený jazyk, používá angličtinu, to mohl být i případ iTunes.

    0
    0
  8. system (Snow Leopard) mam v anglictine, ale nadstavenia ako datum su slovenske. mozno je to v nadstaveniach / lang&text, kde je prva slovencina. a teda ked uz itunes hovori po slovensky, automaticky to zmeni

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.