Nová Airport Utility 6.0 pre OS X Lion

Apple vydal novú verziu AirPort Utility 6.0 so zjednodušeným rozhraním pripomínajúcim iOS aplikáciu pre AirPort zariadenia. Utilita nahradila jednoduchý zoznam infraštruktúry za grafické zobrazenie jednotlivých staníc AirPort Base Station, AirPort Extreme a Time Capsule. Okrem toho prináša viacero zmien. Update má 14,13 MB a je dostupný zo support.apple.com alebo cez Software Update.

Prílišná jednoduchosť sa možno nebude všetkým používateľom páčiť. Nevýhodou novej vizáže je, že nezobrazuje silu signálu, MAC adresy, priradené DNS servre a logovacie detaily ako to bolo v predošlej verzii. Tieto kroky sa môžu zdať krokmi vzad, ale celkovo sa v novej aplikácii dá ľahšie pohybovať a neskúsení používatelia jej majú dokázať rýchlejšie porozumieť a nastaviť potrebné záležitosti.

Nový výzor AirPort Utility 6.0. Zdroj: appleinsider.com.

Novinka na správu bezdrôtových zariadení od Apple už podporuje výhradne verzie s 802.11n. Pre staršie 802.11g zariadenia bola updatovaná AirPort Utility 5.6. Tej však ostáva stará podoba a nepodpora iCloud služieb.

Okrem AirPort Utility Apple obnovil aj firmvér Time Capsule a AirPort Base Station na verziu 7.6.1, ktorý zlepšuje výkon a poskytuje podporu pre bezdrôtový prístup k AirPort/Time Capsule diskom cez iCloud účet. Viac informácií je dostupných na support.apple­.com.

komentár
  1. Tohle se jim ale opravdu, ale opravdu nepovedlo. Mám doma v síti Capsuli a dva Expressy (+ řadu dalších WiFi zařízení včetně IP kamer) a původní verze byla k administraci naprosto skvělá. Včera večer jsem to celé upgradoval a teď k tomu potřebuji ještě zapnout další utility třetích stran, pokud se v tom chci vyznat (např. IP Scanner + iStumbler nebo tak něco). A to nemluvím o tom, že okénka působí amatérsky (viz např. dvouřádkové seznamy, kde Vám – zcela nepřehledně – mají rolovat třeba i desítky zařízení). Doufám, že to v další verzi poněkud dodělají. Naštěstí to vypadá, že starší verze aplikace si s novými firmwary rozumí, tak se k ní ještě na chvíli vracím.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.