Jailbreakeri upravili Apple TV, aby dokázala spúšťať iOS aplikácie

Vývojár Steve Troughton-Smith cez víkend zverejnil fotografie a video zo softvérovo upravenej Apple TV, na ktorej sa dajú spúšťať iOS aplikácie v maximálnom rozlíšení — 720p. Apple TV bola hacknutá najnovším Seas0nPass jailbreakom. Troughton-Smith na ňu prepísal SpringBoard z iOS pomocou QuartzCore. Túto úpravu nazval MobileX. Okrem podpory full-screen, hack umožňuje spustiť viaceré aplikácie naraz vedľa seba.

MobileX okrem toho poskytuje menu, z ktorého sa dajú spúšťať a ukončovať aplikácie, pripájať na Wi-Fi a reštartovať zariadenie pomocou diaľkového ovládania. Keďže Apple TV nemá žiadnu možnosť pripojenia myši, klávesnice, trackpadu alebo dotykovej obrazovky, hackeri tak využili kombináciu SSH na pripojenie a VNC na zobrazenie obsahu, ktorý kontroluje diaľkové ovládanie Apple Remote. Okrem Troughton-Smitha na hacku pracuje aj Nick TheMudkip. Nič z uvedeného zatiaľ nebolo uvoľnené pre verejnosť.

Ďalej v texte nájdete fotografie z tvorby MobileX, Troughton-Smith ich zverejňuje na svojom Twitteri. *** Momentálne sa pracuje na spúšťači aplikácií pre Apple TV.

Facebook na Apple TV

Facebook na Apple TV, fullscreen.

Safari na Apple TV

Safari na Apple TV, fullscreen.

Dve aplikácie vedľa seba na Apple TV

YouTube a FaceTime bežiace na celú obrazovku súčasne vedľa seba Apple TV.

Angry Birds na Apple TV

Angry Birds na Apple TV, fullscreen.

Cydia na Apple TV

Cydia na Apple TV, fullscreen.

Pôvodne hack nepodporoval rozlíšenie 720p.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.