52 percent mobilných zariadení prehliadajúcich web používalo v roku 2011 iOS

Podľa štatistiky netmarketshare­.com bol iOS najpoužívanejší operačný systém spomedzi mobilných zariadení. V roku 2011 tvorili iPhony, iPady a iPody Touch spolu 52,40 % celkového počtu systémov prehliadajúcich web. Súboj iPhone versus iPad vyhral prvý menovaný s 27,45 %. Spomínané čísla sú získavané z prístupov internetových prehliadačov na stránky v sieti netmarketshare.com (určené podľa záznamov HitsLink Analytics a SharePost). Analýza započítava unikátnych návšetvníkov každý deň a svetovo patrí medzi najuznávanejšie.

Štatistika operačných systémov mobilných zariadení za rok 2011. Modrá farba reprezentuje iOS, ktorému v októbri výrazne stúpli percentá na 61,50 % a koncom roku sa ukľudnili na 52,10. To je blízko celoročnému priemeru — 52,40 %.

Na poli mobilných zariadení jasne dominuje Apple nad hlavným nepriateľom z dielne Google. Android v roku 2011 zabral v priemere 16.2 %. Medzi osobnými počítačmi to je však úplne inak. Jasne dominuje Windows s 93,06 % nad Macom s 5,87 %. Zaujímavé je že už štvrtý rok sa umiestnil prastrýc OS X FreeBSD pred skupinou systémov s jadrom SunOS.

štatistika operačných systémov

Štatistika operačných systémov osobných počítačov 2011. Mac sa umiestnil druhý s 5,87 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.