Internet Explorer 6 používa menej ako percento američanov, Microsoft oslavuje

Štatistiky Net Applications ukazujú, že dlho očakávaná smrť Microsoft Internet Exploreru 6 sa blíži. V decembri mal podiel spomedzi ostatných prehliadačov v USA 0,9 %. Medzi krajiny, kde počet zaostalých používateľov klesol pod 1 % už patria aj Mexiko, Ukraina, Portugalsko, Filipíny a Česká Republika. Celosvetovo tvorí IE6 7,7 % prehliadania webu. Všetkých „hrdo“ vedie Čína, kde sú čísla vysoko — 25,2 %.

Microsoft teší blížiaci sa koniec jeho desaťročného syna. V marci 2011 dokonca spustil stránku ie6countdown.com, ktorá nabáda ľudí, aby šírili zvesť o zastaralosti tejto aplikácie na svojich stránkach a vo svojom okolí.

V Seattli ohlásili prekonanú hranicu 1 % pre USA. Tím marketingu Internet Exploreru oslavoval. Zdroj: windowsteamblog­.com firma však dúfa, že medzeru po IE6 vyplní jedna z novších verzií browseru Internet Explorer. Opak je však pravdou. Oproti začiatku minulého roku (58,35 % pre IE celkovo), klesla používanosť v decembri na 51,87 %. Konkurenčnému Google Chrome stúpli čísla za milulý rok o 7,96 na 19,11 % a už dobieha druhý Firefox. Oba Microsoftom preferované prehliadače (IE8 a IE9) onedlho nahradí novinka Microsoft Internet Explorer 10. Bude mať dva módy, klasický a metro-style. Viac sme o ňom písali v prvých dojmoch z vývojárskej verzie Windowsu 8.

štatistika prehliadačov 2011

Minulý rok vyzeral podiel prehliadačov na počítačoch nasledovne: MSIE 56,24 %, Firefox 22,71 %, Chrome 14,20 %, Safari 4,56 a Opera 1,93 %. Zdroj: netmarketshare­.com.

ie6countdown.com

ie6countdown.com víta v kruhu šampiónov krajiny, ktorých percento občanov používajúcich IE6 kleslo pod 1.

komentáre
  1. Problém je v tom, že keď bol IE6 novinkou, tak Microsoft presvedčoval Manažérov aby si dali robiť webové aplikácie a ukazoval im možnosti IE6 browseru. Vývoj bol robený vo Visual Studiu a ninárny kód priamo generuje komponenty stránok. Nie je možné urobiť update na vyšší model IE a doteraz existujú veľké firmy (napr. FEDEX), ktoré majú desiatky aplikácií urobených pre IE6.

    Microsoft sám nie je schopný spustiť IE6 a tak tieto firmy musia platiť licenčné poplatky VMWARE, ktorá má softvér na sputenie IE6. VMWARE sám priznáva, že je to hlavný zdroj príjmov firmy.

    0
    0
  2. Myslis, ze niekto sa za nieco hanbi, alebo sa len snazi potlacit technologicky zastaraly produkt?

    MS aspon svoje stare produkty podporuje, na rozdiel od Apple, ktory ta proste jedneho dna odstrihne od podpory uplne. A vzdy za podstatne kratsi cas, ako to robi MS. MS s jeho pokrytim trhu musi drzat nejaku kompatibilitu aj so starsim SW/HW, Apple s jeho par percentami to strihne a mate smolu, upgradujte…

    P.S. alebo som nieco prehliadol za tych 10 rokov, co denne pouzivam Macky a vlastne robim vsetko zle?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.