AAPL prekročilo hodnotu 600 dolárov za akciu

Včerajší deň bol v súvislosti s Applom celkom rušný. Bol naplánový konferenčný hovor o finančných rezervách Applu. Napriek špekuláciám Tim Cook neprišiel s oznámením akvizície, ale informoval o vyplácaní dividend, ktoré Apple zaháji v štvrtom štvrťroku 2012. V súvislosti s predajom iPadu tretej generácie prezradil len to, že víkend bol v tomto ohľade rekordne úspešný. Večer však Apple vydal tlačovú správu, kde oznámil prekročenie trojmiliónovej hranice predaných kusov.

Okrem toho prekročilo AAPL hranicu 600 dolárov za akciu. Včerajší deň začala hodnota akcie na 585,57 USD a zastavila sa až na 601.10 USD. Držať akcie Applu sa teraz mimoriadne vyplatí. Od decembra stúpla ich hodnota až o 200 dolárov. Pri tejto príležitosti zverejnil portál tuaw.com niekoľko veršov.

komentárov
  1. Je to podla vas realne, 50% navysena hodnota od noveho roka?
    Alebo sa bublinka neuveritelne rychlo nafukuje?

    Normalny rast by bol prirodzeny, firme sa dari… ale toto mi pride prinajmensom dost divne. 25% kazdy mesiac.

    0
    0
  2. Nic nerastie do neba.) Apple mam rad, ale zda sa mi, ze toto je fakt ucelove nafukovanie. Keby som nejake akcie Applu mal, tak by som bol v strehu…)

    0
    0
  3. Apple stale vykazuje obrovsky zisk a predaj, takze to podla mna bublina nieje… akcie jasne odrazauju skvely predaj apple produktov aj ked je pravda, ze sa o nieco nafukli vdaka tomu, ze spolocne zacne vyplacat dividendy a dokonca sama chce zacat skupovat akcie, co zase len pridalo na hodnote….

    Osobne si myslim, ze akcie budu rast dalej, ale nie az tak skokovo ako teraz…

    0
    0
  4. Ak hovorite o bublinach skuste zvazit co by asi tak mohlo sposobit prepad? Sucasne produkty idu ako teple rozky, tie asi nie. Akurat tak predstavenie nejakeho absolutneho prepadaku (je taka moznost v sucasnosti vobec realna, aby Apple predstavil nieco po com nebude dostatocny dopyt?)…. Ak by aj Apple take predstavenie chystal, povedzme stroja na waffle, ktory by sa rozhodol z dovodu karmy predavat v dotovanej cene 1 americky dolar, urcite by sa o tom vedelo vopred, koniec koncov ako o kazdom produkte (otazne su iba specifikacie). takze vzdy by bolo dost casu sa akcii zbavit. V opacnom pripade ich treba drzat ako hluchy dvere.

    0
    0
  5. Apple stale vykazuje obrovsky zisk a predaj, takze to podla mna bublina nieje

    Chlapce, pocul si uz nieco o slove ekonomia, resp. udrzatelny rast?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť