Tablet BlackBerry PlayBook bude v predaji už od 19. apríla

Aj keď s oneskorením, väčšinu inovácií Apple nakoniec konkurencia viac alebo menej úspešne skopíruje. Dotykové tablety, kategória, ktorú vytvoril prvý iPad, nie sú žiadnou výnimkou. RIM, výrobca obľúbených smartfónov určených najmä pre biznis klientelu, spustí predaj svojho „biznis“ tabletu BlackBerry PlayBook už 19. apríla. Zatiaľ pôjde len o základnú Wi-Fi verziu, ktorá bude dostupná v kapacitách 16, 32 a 64 GB. Okrem kapacít sú s iPadom 2 zhodné aj ceny – od 499 USD. Dostupný bude zatiaľ len v USA a Kanade, cez siete predajní Best Buy a Future Shop.

BlackBerry PlayBook Na rozdiel od iPadu 2 ponúka BlackBerry menší, len 7″ displej a napriek tomu je tablet o niečo hrubší. Za výhodu naopak niektorí môžu považovať podporu Flashu, troj a päť megapixelový fotoaparát (vpredu a vzadu), 1 GB pamäte RAM a bezproblémové párovanie so smartfónmi BlackBerry, nechýbajú ani vychytávky ako GPS (vo Wi-Fi verzii iPadu chýba) a gyroskop. Ako sa bude 1 GHz dvojjadrovému procesoru dariť oproti tomu použitému v iPade 2 ukážu až testy, značnou nevýhodou však bude nedostatok aplikácií – práve to je kľúčovou výhodou iPadu oproti všetkým konkurenčným riešeniam. V oficiálnych technických parametroch BlackBerry PlayBooku taktiež nie je ani len zmienka o batérii – ďalšej zo silných stránok iPadu (až 10 hodín).

komentárov
  1. co mam z viac megapixlov na “fotaku” alebo z viac RAM ked rozhodujuci je vysledok. Papierove specifikacie nam nepomozu. Kazdopadne Playbooku fandim, dalsia generacia…ked bude mat mnozstvo aplikacii a vyladenejsi system moze byt super. Apple potrebuje konkurenciu…RIM je imho zatial jedina nadej :)

    0
    0
  2. Takže Henry Ford přišel s modelem T od té doby všichni výrobci aut dle tady pana kopírují viz:”väčšinu inovácií Apple nakoniec konkurencia viac alebo menej úspešne skopíruje”?

    0
    0
  3. “Dotykové tablety, kategória, ktorú vytvoril prvý iPad” – to je ako myslene vazne? tablety aj ked v uplne inej podobe tu boli daleko predtym nech prisiel ipad… ja nie som ani zastancom jablka, ani androidu ani googlu, ak si niekedy kupim tablet tak to na 90% bude ipad ale tieto reci o tom ze apple bol vsade prvy ma uz s prepacenim se*u…. apple prichadza s vecami ktore tu uz su, iba ich oblecie do lepsieho kabata a da tomu iOS (podla mna najlepsi soft) … tak trocha objektivity v tych clankoch by nezaskodilo…

    0
    0
  4. Ano tablety tu boli…. ale do bezneho zivota ich posunul az apple, az potom ako vysiel iPad sa vyrojili konkurencne tablety ako huby po dazdi dovtedy to bol skor hi-Tech nedostupny a nevyuzitelny pre obycajneho bezneho cloveka.

    0
    0
  5. normalne ze mazem tuto stranku zo zaloziek… taka propagacia Appleu a obvinovanie celeho sveta z kopirovania… prepacte ze dycham, ja viem ze Apple prisiel s dychanim ako prvy…

    0
    0
  6. Zdravím, komentáře typu,že apple je Bůh a vše stvořil a jiní jen kopírují. Co tak se zamyslet nad tím zda na tom něco není. Co se týče tabletu, tak v dobách dávno minulých nejen Apple řekl, že tablet má být dotykový, malý, lehký a spoustu jiných funkcí. Pardon, ale to dal na trh až Apple svým iPadem. Ne ty dotykové notebooky,které jen převzaly název. Nicméně co se týká kopírování. Ať si to fanoušci jiných firem než Apple uvědomí, že každý výrobce říká, že tím chce dohnat, překonat, být lepší jak iPad. Bránit se tomu, prostě nemá smysl. Ale ono je to jen dobře. Je to konkurence, která nutí vyvíjet lepší produkt pro zákazníka. Co se týká přirovnání k modelu T od Fordu. Tak ano, vždyť je to to samé. Ale nejde o to, že někdo jiný tvoří auto. Jde o to, jak ho tvoří. A to platí i o tabletech. A když se podíváme na reklamy tak to není o ničem jiném, než jsme lepší jak iPad. Jestli nekopírují, tak proč to porovnávaní?

    0
    0
  7. Ja by som ten PlayBook nepodcenoval – naopak podla videii z netu polozene vedla iPdau – je o vela rychlejsi… Vono ma to QNX OS a to pri vseckej ucte k Apple – je trochu niekde inde…

    0
    0
  8. Yurï, s HP mam tolko negativnych skusenosti, tolko reinstalov, reklamacii a zabiteho casu, ze od nich by som si uz nekupil ani tuskove baterky. Je to moja skusenost, iny moze mat k tejto znacke doveru…Samsung pouziva Android, je to ako keby japonske auto pouzivalo motor zo Skody. Skoda nie je zla, ale ked je pod kapotou Japonca tak uz slovo Japonec (pre auta) straca vyznam. Ziaden otvoreny system nemoze konkurovat uzatvorenemu, ta otvorenost je na ukor stability rychlosti a spolahlivosti. Kazdy nech si vyberie co mu vyhovuje.

    RIM ma tradiciu, vie co chce, ma svoj vlastny system vyladeny pre svoj vlastny HW…mobilne zariadenia robia svojsky, velmi originalne a DOBRE – dokazom su rozne BlackBerry-like mobily od Nokie, SE atd…zle veci sa nenapodobnuju :)

    0
    0
  9. MIO má úplnú pravdu. Hlavne s tým HP. Ja sa bojím, že zo slovíčka HP aj chrípku dostanem. Hrozná značka.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.