Samsung zmenil svoj tablet Galaxy Tab 10.1 tak, aby mohol konkurovať iPadu 2

Ako sme vás informovali už začiatkom marca, Samsung musel zmeniť kvôli predstaveniu iPadu 2 svoj tablet Galaxy Tab 10.1. Namiesto 10,9 mm tak má už len 8,6 mm, teda o 0,2 mm menej ako iPad 2. Negatívny vplyv to však malo na zadnú kameru, ktorá má namiesto ôsmich megapixelov už len tri, čo je však stále viac ako tá v iPade 2. Okrem hrúbky je s iPadom 2 takmer totožná aj váha tabletu, to isté platí aj pre výdrž batérie, ktorá by mala rovnako ako batéria iPadu dosahovať 10 hodín. Rovnako ako BlackBerry PlayBook aj Samsung Galaxy Tab 10.1 má cenu stanovenú podľa Applu, 16 GB modely všetkých hlavných tabletov tak kúpite za 499 USD. V lete by mal v ponuke Samsungu pribudnúť aj Galaxy Tab 8.9, ktorý bude s 10.1 takmer identický, rozdiel bude len v menšom displeji a o 30 USD nižšej cene. Zdá sa, že konkurencia nie je schopná priniesť čokoľvek nové, a tak sa rozhodla kopírovať od úspešného iPadu 2 takmer všetko. Aký úspech bude mať u zákazníkov ukáže až čas.

Galaxy Tab 10.1
komentárov
  1. To sú zas kecy : “Zdá sa, že konkurencia nie je schopná priniesť čokoľvek nové”

    Veď ten Samsung má hromadu veci, čo iPad 2 nemá. A že ho urobili tenší? To je snaď logické, rovnako to, že museli nasadiť rovnaké alebo menšie ceny.

    Prečo sa tu potom nepíše,že IPad 2 kopíroval od konkurencie webkameru, foťak, gyroskop, dvojjadro a ďalšie veci?

    0
    0
  2. Tak ako vždy konkurencia = traperi. Len kopírovanie a nic sami nevymyslia….
    Jobs to presne vystihol :D tento rok bude rok kopírovanie a očividne viac ako doteraz. :DDD
    Načo kupovať napodobeninu keď môžme mať originál? A to že na papieri majú niektoré parametre lepšie je v praxi hlúposť keďže žiadny iny os nieje tak odladený ako iOS takže naň nemajú ani z ďaleka.

    0
    0
  3. Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Toto je cenzura? Váš komentár bol prijatý a čaká na potvrdenie administrátorom. Tzn., kdo náhodou není nahlodaný “jablíčkář” a neprosazuje Apple, tak nemá možnost vyjádřit svůj názor? Díky za odpověď.

    0
    0
  4. Nemôžem pochopiť týchto duševných masochistov, ktorí pravidelne chodia na stránky venované komunite fanúšikov Apple – a potom sa rozčuľujú, že prečo sa tu píše iba o Apple a spravidla v dobrom.
    Zaujímalo by ma, či sú to skutoční frajeri a aj v reálnom živote, nechránení anonymitou, vojdú napríklad po zápase do slávistickej krčmy a zvolajú: “Ať žije Sparta, slávisti jsou debilové!”

    0
    0
  5. pro pana Hmm. V čem je Samsung, nebo PlayBook napodebenina Ipadu 2? To, že podobně vypadá? Nabízí podobné funkce? Takže, když Henry Ford přiblížil masám svůj model T, tak od té doby ostatní výrobci jen kopírují? Nebo máme všichni kupovat Ford? Sám vlastním pár produktů od Apple. Na iPod nedám dopustit. S MacBook je to už horší (dílenské zpracování je hrozné. Popraskané plasty v místě průduchů jasně vypovídají o kvalitě). Nicméně by už pan Hmm mohl vytáhnout hlavu z p…e a ne jak zarytý “jablíčkář”, pořád dokola žvatlat, že nic jiné než Apple neexistuje.

    0
    0
  6. tensi :D 0,2 mm dalsia pekna “papierova” hodnota ktorymi chcu nalakat zakaznikov
    na najtensi tablet sveta…
    @Filip nie nieje to cenzura

    0
    0
  7. Filip: Nie, to je len ochrana proti arogantným, vulgárnym a hlúpym príspevkom… Alebo máš pocit že si na verejnom priestranstve a môžeš si tu robiť čo chceš?

    Inak k téme, výrobcovia môžu hardwarovo ipad kopírovať koľko chcú, kým nepochopia že tablety sú hlavne o obsahu (dostupnosť aplikácií, hier,…) a jednoduchosti ovládania, sú ich pokusy dopredu odsúdené na úspech a určené iba pre menšinu.

    0
    0
  8. Dodo: Ved hardwarovo ho nekopiruju, tam su uz davno dalej, os maju priamo pre tablety, nie len zvecsenu kopiu mobilu a obsah? ten snad vytvaraju vyrobcovia? Apple tuez netviri aplikacie a hry tie tvorua az developeri po tom co sa im to oplati( je predanych dost zariadeni)

    0
    0
  9. Dalsi prepadak od Samsungu. Ak su ceny rovnake, tak si kazdy pozrie aplikacie iMovie, iBooks, GarageBand a kancelarske aplikacie priamo od Applu a ak ma rozum, tak si vyberie iPad 2. Ten Samsung moze mat usb, citacku kariet a x dalsich portov, ale bez poriadnych aplikacii to ma minimalne vyuzitie.

    0
    0
  10. Dodo: vyjádřil jsem svůj názor. To, že jsem ti šlápl na bebínko mně opravdu mrzí.

    Marvinn: nikdo se tu nerozčiluje. O Apple si piš jak je ti libi. Jen jsem poukázal na to, že redaktor pořád opakuje, jak všichni kopírují a nikdo jiný než Apple není schopný přijít s ničím. Nemám důvod chodit do hospody a něco vyřvávat.

    Nikdo si tu nic nedokazuje. Jen poukazuji na fakt, že ačkoliv se jedná o Apple komunitu, tak by nebylo od věci připustit i jiné výrobce.

    0
    0
  11. Nehádajte sa, je to zbytočné. Tá vec vyobrazená hore na fotke aj tak len jedna šunka, ktorá by veľmi chcela konkurovať iPadu. Jej šance sú však minimálne, presnejšie povedané – žiadne!

    0
    0
  12. NEVSIMLI STE SI 499 USD/EUR ?1 NEZDA SA VAM TO, AKO POCHYBNA SPOLOCNOST … KUPTE SI COKOLVEK, ALE MATE SMOLU, POD 499 NEPODLEZIETE (TIE “NAPODOBNENINY” NERATAM) !!! AKO NEJAKY K(C)ARTEL, JEMNE POVEDANE !!!

    0
    0
  13. Zdá sa, že konkurencia nie je schopná priniesť čokoľvek nové, a tak sa rozhodla kopírovať od úspešného iPadu 2 takmer všetko. Aký úspech bude mať u zákazníkov ukáže až čas.

    to je len nejaky krik do vetra ci ma pan aj nejake dokazy? nechcem tu nic vraviet o ovciach a jablckaroch ale proste ta ideologia ze oni maly prvu iVelku iDosku s dacim iDotykovim a ostatny su len kopiranti je chore….

    0
    0
  14. Myslim, ze je jedno, kto co kopiroval, hlavne, ze sa uz aj ostatni vymackli a po vsetkych reciach na iPad s niecim aj pridu. A zakaznik je najlepsi ukazovatel… Takze uvidime… Ale myslim, ze rady, ako su momentalne stale na iPad2 na ziadny zo spominanych urcite nebudu…

    0
    0
  15. čo je podľa mňa hlavný rozdiel medzi iZariadeniami a konkurenciou je “drbuvzdornost” :), tzn, keby sta dali iVec Vašej babke(alebo 6 ročnému decku), tak by mala byť schopná s tím aspoň čo to spraviť, čo si myslím, že je u konkurencie asi skoro nemožné ( síce som konkurenciu v ruke nedržal) ale z toho promo videa som bol aj ja z toho trošku mimo, že je to nejaké zložité, ak si človek zvykne a zpohodlnie ( čo pri jabku nie je vôbec obtiažne), tak už veru asi nie je cesta von ( pokiaľ sa dokáže zmieriť s obmedzeniami, ktorému mu Apple prikazuje )

    0
    0
  16. Takže, ako tu tak čítam vaše príspevky… To snáď nieje možné… iPad2 je tablet pre tých “čo chcú byť Apple”. Tak isto je to aj s Macbookom, Macmi atď…Ide o to, že Galaxy Tab človek použije lepšie než iPad… A potom to tvrdenie že nič nemá na iOS… A čo tak Andorid? Je to omnoho lepší OS než iOS… Ja mám iPod touch len od Vianoc, a už mi lezie na nervy… Takže som jednoznačne pre Galaxy Tab….

    0
    0
  17. dfx: iMovie (399 eur) – Movie Studio (zdarma)
    iBooks – Google Books, Aldiko, iReader(zdarma)
    iWorks (7,99 eur) – zdarma predinštalovaný QuickOfficeHD

    0
    0
  18. Konkurence už teď nevymyslí nic nového, protože ani výroba tabletů není ničím výjmečná a tomu nápadu vděčí jen Apple. Alespoň, že už dokáží konkurovat cenou. A jestli má kameru nebo tři, to už podle mě je vedlejší. Preference stejně rozhodnou :-)

    0
    0
  19. Pooli: tvrdit ze uzivatelia znacky Apple kupuju tak drahe veci len preto, aby boli “Apple” je trocha zcestne…. ano, poznam ludi, ktori maju macbooky len kvoli svietiacemu jablcku, ale kebyze mi poskytne iny vyrobca to, co mi poskytuje mac tak by som radsej kupil za polovicnu cenu pocitac od ineho vyrobcu…
    nie vsetko je o mode a style, niektori ludia na tom aj pracuju!
    a este… po trojmesacnej skusenosti s jednym produktom (vzdialenym od ostatnych o ktorych pises) odsudit celu znacku je trocha zvlastne

    0
    0
  20. prvý krát som kúpil apple lebo sa mi to zdalo štýlové… to čo som chcel som dostal…

    druhý krát si kúpim apple preto lebo keď scrollujem v akomkoľvek programe tak to môžem robiť dvoma prstami a to tak že mi nič neseká a obraz sa zobrazuje bez akéhokoľvek zadrhovania… kúpim si to znovu lebo sa mi nestane že “program is not responding”… kúpim si ho preto lebo keď kliknem na ikonku programu tak ju mám do 1s otvorenú a nepočujem ako sa počítač zápasí s diskom a chrapčí…

    ono ak by bol soft na PC odladený ako na apple je macos tak by som nemal dôvod meniť resp. neostával by som pri apple…

    po troch mesiacoch používania som mal bráchovi nainsťalovať nejaké veci na jeho PC a v sekunde ako som dostal štandardnú hlášku “program is not responding” som dostal nervy a uvedomil som si prečo som zaplatil trojnásobok za notebook… ;-)

    0
    0
  21. To ze Samsung ztiahol uz predstaveny produkt a nahradil ho konkurencie schopnejsim je fakt. Neviem o com tu vykrikujete.
    Kto pride prvy, toho sa da len nasledovat. Apple udava smer, ukazuje ako to ma fungovat a hlavne vie ukazat moznosti. Konkurencia momentalne moze byt vdacna za otvorenie noveho trhu, ak tu predtym nejaky bol, tak bol tak maly, ze sa trhom ani nazvat nedal.

    iPad vytvoril novu kategoriu v internetovych shopoch, to je fakt. O tom sa moze hadat iba blbec :)

    0
    0
  22. nj ale narozdiel od prveho iPadu nic novev dvojke co by uz v tabletoch nebolo(dvojhadro, kamera, fotak, gyroskop)
    neukazal
    Samsung zareagoval na hrubku lebo chce mat najlepsi hardware na trhu

    0
    0
  23. na uvod vas pozdravujem a prajem skoreho uzdravenia. hadate sa tu ako na trhu. tento blog je ako uz bolo spomenute urceny pre nadsencov a uzivatelov vyrobkov apple platformy. ak sa chce niekto hadat nech sa ide podelit so svojimi mudrostami na blog svojej platformy. ale aby bolo jasne a vniesol som kuska svetla do vasej komunikacie oboznamim vas so skutocnostami ktore vas asi prekvapia. zacnem asi najprv samotnym HW: iPad2, Procesor: 32bit Samsung-Intrinsity Apple A4 (S5PC110A01),dual ARM Cortex-A9 Harvard Superscalar processor core, 8-stage pipeline, 64/32-bit Multi-layer AHB/AXI bus, ARM TrustZone, ARM NEON SIMD engine, SDRAM, DDR2, LPDDR2, DDR3 interface, NAND flash, moviNAND, SATA, eMMC interface, embedded GPS module, HDMI 1.3a, triple display controller, 1080p 30fps video encode, 1080p 60fps video decode, audio subsystem, ARM Mali-400 GPU. Samsung Galaxy Tab 10.1, Procesor: 32bit Samsung-Intrinsity S5PV210, dual ARM Cortex-A9 Harvard Superscalar processor core, 8-stage pipeline, 64/32-bit Multi-layer AHB/AXI bus, ARM TrustZone, ARM NEON SIMD engine, SDRAM, DDR2, LPDDR2, DDR3 interface, NAND flash, moviNAND, SATA, eMMC interface, embedded GPS module, HDMI 1.3a, triple display controller, 1080p 30fps video encode, 1080p 60fps video decode, audio subsystem, ARM Mali-400 GPU. Neviem ci je to dost prehladne ale pre tich co sa hadaju kto ma lepsi hw musim povedat ze oba pristroje maju zhodny procesor so vsetkym co k tomu patri. co sa tyka vykonu alebo pouzitelnosti zavisi od samotneho systemu. a hadat sa o tom ci iOS alebo Android alebo Win7 je lespi? to nema cenu pretoze kazdy kto ma doma uz niekolku generaciu Apple macbookov, iMacov, iPadov vie preco to doma ma. ja za seba mozem len tolko povedat, som dlhorocnym zastancom Apple platformy a tesi ma spokojnost mojich klientov, rodinnych prislusnikov, kamaratov ktori presli z okien do jablcok. a verte mi, ze nik z nich uz nikdy neprejde do inej platformy pokial budu jablcka existovat. a na zaver: nehadajte sa, kazdy ma svoju pravdu. je to dane podstatou samotneho bytia, cloveka ze sme kazdy iní to je to krasne na tomto svete. a preto nehladajme pravdu tam kde nie je, a akceptujme aj iny nazor, tolerujme nevedomost. vela stastia a radosti s novym iPad2 :)

    0
    0
  24. ospravedlnujem sa a opravujem preklep. v iPad2 je pouzity procesor Samsung Apple A5 dual ARM Cortex-A9 a v Samsungu je pouzity Samsung S5PV310 Exynos 4210 dual ARM Cortex-A9, nic to ale nemeni ze oba procesory su zhodne ta kao aj pouzite dalsie sucasti ako ARM TrustZone, ARM NEON SIMD engine, ARM Mali-400 GPU. takze je asi zbytocne sa hadat kto ma lepsi HW. momentlane je to top co dnes dokazu vyrobcovia ponuknut. ale aby som nezavadzal tal spolocnost ARM uz predstavil novsi procesor Cortex-A15. ide o stvorjadro. ale predpokladam, ze k dispozicii bude az koncom roka. mozno v iPad3 :)

    0
    0
  25. vyzera to tak ze ten posledny prispevok to presne vystihuje a nakoniec sa z toho v krcme samsung aj apple smeju ako si tu nicite medzi sebou nervy

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.