Prvé iPad noviny sú zatiaľ stratové, majú budúcnosť?

The Daily sú prvé noviny vytvorené špeciálne pre iPad. Práve v spolupráci s vydavateľmi The Daily, News Corp, predstavil Apple svoj model predplatného v App Store. The Daily si v americkom App Store môžete stiahnuť zadarmo. Prvé dva týždne odoberania máte taktiež zadarmo, potom sa budete musieť rozhodnúť, či si zaplatíte predplatné. K dispozícii je týždenné predplatné za 0,99 USD/týždeň alebo ročné predplatné za 39,99 USD/rok.

News Corp stratili s The Daily napriek inováciám za uplynulý štvrťrok v až 10 miliónov USD. Príčinou sú hlavne veľké náklady na spustenie týchto prvých „iPad novín“, no ani ich prevádzka nie je práve najlacnejšia – približne 500 000 USD týždenne. Okrem predplatného má spoločnosť zisky samozrejme aj z reklám. Cez App Store si aplikáciu The Daily zatiaľ stiahlo viac ako 800 000 použí­vateľov, avšak nie je známe, koľkí z nich sa rozhodli po vypršaní bezplatného skúšobného obdobia zaplatiť za predplatné. Nevýhodou je aj to, že napríklad u nás si predplatné nemôžete zaplatiť ani keby ste chceli, potrebujete na to americké iTunes konto.

komentáre
  1. … a ze elektronicke publikovanie je najlacnejsia reklama. Marketing v Daily to akosi prepiskol…mali to dat spravit na slovensko a mali by stratu len 100 eur :)

    0
    0
  2. tu piano pýta 2,9 € / mesiac za odpad.
    Tam 2,9€ / mesiac za kvalitu.

    Len nechápem prečo majú také obrovské náklady?

    0
    0
  3. A? Sak nech apple zverejni prve roky “zisku” s iTunes. Traposia ako SK podnikatel, do roka milionar, do dvoch miliarda a poj ho do politiky….calm down hormony chlapci.

    0
    0
  4. tu piano pýta 2,9 € / mesiac za odpad. Tam 2,9€ / mesiac za kvalitu

    za kvalitu ? The faily je bulvarny dennik pod. ako Novy cas/+ 7 dni.
    takze tu sa o ziadnej kvalite neda hovorit

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.