iPad 2 sa na Slovensku práve začína predávať: ako to vyzerá v predajniach

Dnešný deň je okrem hokejových zanietencov významným aj pre všetkých slovenských fanúšikov značky Apple. Po viac ako roku, kedy sa populárny tablet nedal legálne kúpiť v oficiálnych Apple Premium Reseller predajniach, do nich konečne prichádza. iPad 2 začnú tieto obchody slávnostne ponúkať od siedmej večer. My sme zisťovali, ako sa na predaj pripravovali dve bratislavské predajne vo veľkých nákupných centrách.

iPad 2Ako prvú sme navštívili najstaršiu bratislavskú značkovú predajňu, ktorá sa nachádza v nákupnom centre Polus. O pol piatej poobede sa práve začínali prípravy na to, aby sa predaj iPadu 2 mohol večer zahájiť. Zamestnanec vypratával vystavený tovar z jedného zo stolov. Po našej otázke nám potvrdil, že na tomto stole budú vystavené iPady.

iPad 2

„Na pulte budú iPady, ale zatiaľ nevieme presný počet vystavených kusov,“ povedal nám predajca Miro. Odhadoval však, že to nebude jeden, ale viacero exemplárov. „Príde 38 alebo 39 kusov, z nich budú všetky na predaj, rezerváciu vôbec nemôžeme umožňovať,“ pokračoval.

Personál nám ďalej prezradil, že už o piatej majú v pláne predajňu zatvoriť, aby ju mohli pripravovať a ozdobiť. Začali však ešte skôr ako zatvorili. Predajca vyšiel na stôl, aby zvesil veľký nástenný baner, na jeho miesto má prísť iný, s nadživotnou podobizňou iPadu 2.

iPad 2

Krátko po našom príchode sa do rady na iPad 2 postavil prvý záujemca. Štrnásťročný Fero prišiel aj s otcom, obaja sú veľkí priaznivcovia značky s nahryznutým jablkom. Mladý „applista“ mal dôvody na kúpu premyslené. „HD-čko, dajú sa tam pozerať filmy a má tiež dobré aplikácie,“ vymenoval pravdepodobne prvý slovenský záujemca o oficiálny iPad 2.

„Mali sme aj tri iPady prvej generácie, ale tie sme predali cez internet,“ vyvrátil Fero ilúzie, že by bol v kategórii tabletov nováčik. Myslí si však, že rozdiel medzi prvým a druhým iPadom je dostatočný na to, aby si kúpil novú generáciu. „Bude rýchlejší, praktickejší a dobré je aj to, že cenovo ostáva rovnaký,“ povedal. To, že na tablet si musí počkať dve a pol hodiny mu zjavne neprekážalo.

Neskôr prišla do predajne kartónová škatuľa. Neboli v nej iPady, ale čierne tričká, ktoré dostane každý, kto si kúpi tablet. Reklamné oblečenie deklaruje, že ste sa zúčastnili tejto udalosti a je na nich dokonca vytlačený dnešný dátum.

iPad 2

O štvrť na šesť sme sa zastavili v najnovšej bratislavskej značkovej predajni, ktorá sa nachádza v ružinovskom nákupnom centre Eurovea. Podobne ako predchádzajúci obchod, ani tento zvonku nevyzeral, že by sa chystal na slávnostný predaj.

Keď sme ale vošli dovnútra, všimli sme si podobný vyprázdnený stolík. „Áno, tam budú vystavené iPady,“ potvrdil nám predajca Mišo. Zároveň sa ospravedlnil, že nám nemôže podať informácie o tom, koľko kusov tabletu budú mať na predaj. Je ale pravdepodobné, že ich počet sa nebude odlišovať od počtu prvej predajne.

Predajňa v Eurovei si na prípravu nechala len jednu hodinu. Pri našej návšteve nám personál povedal, že plánujú zatvoriť o šiestej a o siedmej opäť otvoria aj s iPadom v ponuke. Už vtedy však mali vystavené veľké množstvo príslušenstva k iPadu 2 — obaly Smart Cover a iné — na najviditeľnejšom mieste hneď za pokladňou.

iPad 2
komentárov
  1. boze, to je mania :) ziadna rezervacia, aby bolo vidiet radu ze sa nieco deje :)))) mam MBPro, pred tym iMac, iPhone, ale nerobim z toho taku strasnu fanaticku vedu…

    0
    0
  2. Dobrý článok.
    Dúfam že prinesiete aj pokračovanie článku (fotky z pultu na ktorom je iPad 2, príp. video nejaké)

    0
    0
  3. Budem sa tešiť na ďalšie info, fotky a pod.
    Keby mám dnes k dispozícii auto tak už stojím v rade. Sám sa neviem dočkať. Takže sa teším a dúfam že naskladnenie všetkých shopov prebehne rýchlo a v dostatočnom množstve.

    0
    0
  4. Neprinesu lebo je hokej he he he… Ale som rad ze nasi 3 ci 4 reseleri konecne zdvihly svoje zadky a lamanou anglictinou vysvelili, predpokladam nemeckym bosom, ze halloooooo je tu aj sk, a ti nasi chcu ajpady! Velke gesto, ocenujeme chalani, aj ked by ste pre sk trh mohli potlacit este kusok viac…

    0
    0
  5. dufam budu aj nejake foto ako Ferko robaluje na chodbe v poluse, nasledne sa priblizuje neznamy teenager, dalsia foto ako ferko uteka za nim .. strih, ferko place v naruci otca, ktory ho mlati po hlave ze minule celu vyplatu :)))

    0
    0
  6. su trapny s tymi radmi, ja som si zarobil 20 eur :)) bol som s kamaratom siel si kupit ipad, a jeden pan pred nami chcel 2 a nechceli mu predat, nech sa vrati na konec rady , tak mi dal 20 eur nech mu akoze ten rad vystojim :D samozrejme ze som bol hned za nim, len s kamaratom :)) nech sa mu dari :)

    0
    0
  7. Mile :-)
    Tiez sa priklanam za pokracovanie clanku. Aspon fotky s vystavenymi kusmi, alebo spokojneho zakaznika s iPadom v ruke. Taka oddychovka na vikend :-)

    0
    0
  8. Dnes som sa pokusil kupit cierny iPad 2 so 64GB bez 3G v Kosiciach, ale neuspesne. Z i-stores mi na moju otazku o jeho dostupnosti odpisali, ze taky dnes nebudu mat, tak som tam ani nesiel. Vecer kratko po siedmej som prisiel do Nay, kde mali jeden biely zapnuty a vystaveny. Ked som si ho pozorne pozrel, tak som sa jednoznacne rozhodol, ze chcem cierny, lebo ten biely ma taky zvlastny slaby zltohnedy odtien. Od bieleho iPadu ocakavam, ze bude aspon taky biely, ako je biely MacBook, ale vyzeral ako nejaka cinska napodobnenina. Jednoducho nie je dost biely. Mali tam aj asi 5 krabic s dalsimi iPadmi 2, ale iba verzie so 16 a 32GB, niektore mali aj 3G chip. V Datarte v Cassovii som ich zjavne prekvapil, lebo si mysleli, ze ich zacinaju predavat az zajtra a iPady 2 mali v sklade. Ten, co chcem, ani tam nemali a vraj by mi ho dodali do stvrtka buduceho tyzdna, ak by som si ho hned objednal. Isiel som este do Electroworldu, kde tiez ziaden nemali vystaveny, len bol tam odkaz, ze sa mam informovat. Tak som sa informoval, ale samozrejme ho nemali, ale velmi ochotne mi jeden cierny so 16GB doniesli zo skladu a vyzeral krasne :-). Este som ho nikdy nemal v rukach a prekvapil ma, aky je tenky a lahky. Podla mojho vkusu je cierny omnoho krajsi ako biely. Aj tam vraveli, ze do tyzdna od objednania by ho mali dodat, len ho musia mat na sklade. A este som bol prvy, kto sa tam pytal na iPad 2 :-) a to uz bolo kratko pred osmou. Zajtra sa idem pozriet do i-stores a asi si ho tam hned objednam. Vyzera to tak, ze dodacie doby by mali byt rovnake ako v Rakusku, kde pisu 1 az 2 tyzdne. V predajniach maju tie lacnejsie modely na predvedenie a aj kupu pre zopar ludi a drahsie modely je nutne objednat. Ocakaval som, ze viac ludi sa bude o nove iPady zaujimat, ale uz asi si ho kazdy kupil v zahranici, ak ho chcel.

    0
    0
  9. Je to cele smiesne… Firmicky, ktore maju xy pidi predajni, ktore samotnym Apple Storom sa ani nepriblizuju, robia “Slavnostne uvedenie do predaja” a robia z toho halo. No co, tak maju jeden okruhly stolcek na ktory polozia par ipadov a pride par rozmaznanych deciek s rodicmi sa postavit do rady, aby deticky mohli frajerit v skole.

    nakup ma byt o emociach, clovek ma prijst do predajne a citit sa dobre. Zatial co ja ked som vosiel do hociktorej predajne mzonu alebo iStylu, som mal pocit, ze ich tam otravujem. cele spatne. nehovoriac o tom, ze taketo predajne podkopavaju samotny system, akym Jobs chce, aby fungovali predajne. Pochopil, ze predajne su o spontannych nakupoch. Ja pridem do predajne, chcem MBP s vacsou ramkou a typek mi povie, zaplatte a pridte zajtra do servisneho strediska. V tomto momente sa spontannost vytrati a odpochodujem.

    0
    0
  10. Najlepšie je to aj tak zažiť naživo. V Košickom iStores to bolo jak pri zmrzlinivom stánku, len namiesto “čokoláda, jablko, vanilka” sa hovorilo “32, 3G, čierny” :-) ale išlo to podobným tempom a štýlom

    0
    0
  11. Phoenix: to je jen v cesku a slovensku.. Ziju v londyne a tady to je o nicem
    Jinym.. Tady z toho maj zamestnanci radost.. Pri nakupovani mi nabidli i kafe..

    0
    0
  12. Ja som jeden iPad kupil a mal screen bleeding (presvitanie podsvietenia pri ciernej obrazovke). Vymenili mi ho a na druhom to presvitalo este na viac miestach. A ked som to riesil, prisiel do predajne iny zakaznik s tym istym problemom. Ozaj nikto iny nema tento problem? Mozno by autor clanku mohol oficialne oslovit Apple, min servis na SK ci uz vedia tento problem odstranit.

    Screen bleeding vznika predpokladam lebo iPad 2 je velmi tenky, kto nevie co to je, dajte si do google “ipad 2 screen bleeding” a prepnite si na hladanie v obrazkoch.

    0
    0
  13. no neviem ale SK asi polozi apple….na kolena …;-)
    vcera pocas zahajenia predaj na SK padli akcie Apple o 9 centov … :-))))))

    0
    0
  14. Heh, aj ja som cakal asi 2 hodiny v Ziline. Som si pohode kupil asi 5ty v poradi. Som sa rozpraval s chlapikom co bol prvy ten chcel 64GB 3G bliely a ten aj dostal. Skoda ze chlapik co bol druhy dostal odpoved ze taky bol len jeden.. no lol

    0
    0
  15. suhlasim phoenix, samozrejme su vynimky (napriklad v eurovevi mam odskusany velmi prijemny “debatovy” pristup). Ale vacsina tychto predavacov ta po vkroceni do (vacsinou) prazdneho obchodu ohodnoti otravenym pohladom “na to aj tak nemas, prip. ak nekupujes minimalne imac tak nestojis za pohlad”…

    0
    0
  16. re< max7323 No celkom dobry vysledok, za posledne dni najnizssi pokles :-)))). P.S. Nezá sa Vám že je to tu plné off topicov? Vyzerá to ako na porade hnidipochov zo Súmračnej.

    0
    0
  17. Problem asi bude, ze ich malo platia. Ja kupujem uz dva roky vsetky apple produkty cez pana, ktrory robi v bb aple servis, perfektne sa v tom vyzna, tovar donesie, predvedie a v pripade problemov vzdy zdvihne telefon a odpovie na moje nie vzdy jednoduche otazky. Sefovia apple by mali z takeho chlapa radost!!

    0
    0
  18. miro a phoenix:
    trošku ste zakomplexovaní, nie? ja som ani raz nemal pocit že by som otravoval… milujem tieto názory bežných slovenských kupujúcich ktorí z princípu musia ohovoriť slovenský personál a trepú že v zahraničí to je lepšie…

    a aký je reálny rozdiel či máš ipadov vystavených 4ks alebo 30ks??? je asi dosť logické že sk je malý trh tak aj predajne sú malé… tak tu prosím chlapci nepíšte kofotiny

    0
    0
  19. Phoenix: presne tak, rozdiel prístupu slovenských predavačov v Apple obchode je úplne odlišný, bol som v Apple Store v Anglicku a Francúzsku a tam z tích ludí doslova ide ochota pomôcť, poradiť.

    0
    0
  20. Ja sa obcas zastavym v Traco v Avione a naposledy ked som sa zaujimal o MacBook Air tak predavajuci bol skutocne mily poradil mi a odpovedal na vsetky otazky.

    0
    0
  21. po američanoch, by to neprežili, keby normálne prišli do obchodu a nie ako dementi stáli v rade, aby sa mohli chváliť, že 2 hodky stáli ako puci.

    Ja si ho vybehnem cez leto kúpiť do Ostravy, nemusím mať hneď všetko.
    Tam ho kúpim bez dane a nebudem čakať

    0
    0
  22. volakedy pradavno som bol v apple obchode v poluse. personal nic moc, znudeny a vsade cedulky aby som sa nedotykal vystaveneho tovaru. clovek sa tam aj boji ist a trochu si to zelezo popozerat. naco sa zbytocne stresovat :)

    0
    0
  23. Ako je možné že v Žiline stoja všetky iPad 2 o 20€ viac ako by mali stát?
    Dovoluje im to Apple,či si môže dať každý cenu od buka do buka ??!!

    0
    0
  24. Milan> pretoze maju v ziline eldorado, je tam len jedna predajna s apple vecami, tak sa podla toho aj spravaju.

    0
    0
  25. Je jedno koľko je predajní v Žiline,mali by mať rovnake ceny ako všade inde,a určuje ich Apple ! Čo potom ľudia ktorý čakali na uvedenie a kupili si ho ešte drahšie,myslim že sa do predajne už nevrátia…. Skvela buducnost predajne !!!

    0
    0
  26. Ceny iPad:

    iEvolution (zilina): +20EUR
    SWP: standard no nie su možné zľavy (ISIC)
    NAY: standard + ďaľšie zľavy

    Aké su vaše zkúsenosti?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.