Predstavenie iPadu 2 bude nasledovať odhalenie vynovenej služby MobileMe

Do predstavenia iPadu 2 ostáva už len niekoľko hodín (dnes približne o siedmej nášho času), a tak sa objavujú posledné správy naznačujúce, čím sa nás dnes môže Apple snažiť prekvapiť. Podľa informácií anonymného zdroja prinesie iPad 2 len hardvérové vylepšenia, dizajn by sa nemal výrazne líšiť. iPad, ktorý prinesie zásadné novinky, bude až iPad 3, a mal by byť predstavený neskôr tento rok.

Skutočne dôležitou novinkou tak má byť prerobená služba MobileMe, ktorá by mala ponúkať uchovávanie vašich médií na vzdialených serveroch. Na vašom Macu, PC alebo iOS zariadeni by ste tak nemuseli mať nič uložené, stačilo by vám pripojenie na internet a okamžite by ste mali prístup ku všetkej svojej hudbe, filmom a televíznym reláciám. Samozrejme, prístup k službám, ktorý majú používatelia už dnes (fotky, e-maily, kontakty a podobne), zostane zachovaný. Spomínaný zdroj nevedel s istotou uviesť, či bude možné na vzdialené servery nahrávať aj médiá, ktoré ste nekúpili v iTunes Store, avšak Apple o tom určite uvažoval.

Očakávanie aktualizácie MobileMe je podporené nedávnym stiahnutím škatuľových verzií MobileMe z predajní, známe je aj odkúpenie firmy Lala, ktorá ponúkala online uchovávanie a streamovanie hudby, Applom.

komentárov
  1. Nechapu proc lidi pisou porad ten nesmysl o nahravani si sveho obsahu na mobileme. Je prece uplna blbost, aby si kazdy clovek nahral na servery applu svych 250 GB hudby, fotek a serialu, ne? (jeden film co ma 1,5 GB tam bude nahrany 300 000 krat?) :-)

    Podle me to temer urcite bude fungovat tak, ze apple podle daneho uctu pozna, mate-li neco koupeno a necha vas to zadarmo streamovat ze serveru applu.
    (ve finale to bude teda pro cesky users sluzba uplne k nicemu, protoze u nas ma clovek z itunes realne nakoupeno asi tak 3% obsahu) :-)

    Ja bych radsi videl nejake elegantni reseni v tom, ze by mobileme fungovalo nejak na zpusob primitivniho vnc serveru. (tzn doma budu mit pusteny pocitac, pres ipad nebo iphone si poustet to, co mam u sebe u itunes)

    0
    0
  2. Preco prave hudba, filmy a televizne relacie? S macbookom pracujem denne a nic z toho na nom nemam. Samozrejme ani hry. Ine by bolo, keby som si na mobileme mohol nieco nainstalovat, to sa zrejme ale dat nebude.

    0
    0
  3. To Fish: Urcite Ti nedaju neobmedzeny priestor na Mobile me napr 250GB ako pises, alebo urcite nie zadarmo.Ale mozno tam bude zadarmo ulozny priestor 10-20GB a to je zaujimave na nejake dokumenty a podobne, nebudes musiet tahat so sebou USB kluc..Ja momentalne pouzivam Dropbox a Zumo drive, ale ak uvolnia Mobile me , prechadzam tam, je to predsa len elegantnejsie napasovane na MacOSX.

    0
    0
  4. mam mobileme od zaciatku ale v poslednom case mi tak zerie nervy… stale mi vyhadzuje konflikty medzi zariadeniami, mam toho ozaj dost. Taky dropbox – zadarmo, bezporuchovy chod. Viem ze to je o dacom inom, ale za 79 EUR by som poprosil menej hluposti, ktore nevyuzivam a nech poriadne funguje ta synchronizacia.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.