Nový CEO Applu, Tim Cook, získa milión akcií ako bonus za to, že bude riaditeľom až do roku 2021

Okrem toho, že sa Tim Cook stal riaditeľom (CEO) najhodnotnejšej spoločnosti na svete a nástupcom vizionára Steva Jobsa, má aj ďalší dobrý dôvod na radosť. Od Applu totiž dostal rovný milión akcií spoločnosti. Nezíska ich však hneď, slúžia ako motivácia, aby v Apple pracoval aj v budúcnosti. Prvú polovicu získa 24. augusta 2016, druhú až 24. augusta 2021. Ak by ich mohol zhodnotiť už dnes získal by približne 389 miliónov USD. Samozrejme, akcionári veria, že hodnota akcií Applu bude aj naďalej len rásť, a tak sa hodnota jeho akcií môže vyšplhať ešte vyššie.

komentárov
  1. Neviem prečo píšete, že Apple je najhodnotnejšou firmou sveta, keď to tak nie je. Bol ním na pár minút po tom, čo predbehol Exxon Mobil, potom sa však veci vrátili do pôvodných koľají. Navyše tieto rebríčky vychádzaju z trhovej kapitalizácie, tá však nezohľadňuje firmy, ktoré nie sú verejne obchodovateľné. Napríklad také Saudi Aramco mala v roku 2010 odhadovanú hodnotu od dvoch do 7 triliónov dolárov, na čo sa nechytá trhová kapitalizácia Apple, IBM a Microsoftu dohromady.

    0
    0
  2. No ty kokos, tak toto je aká bomba! Ako jasné, že má zodpovednosť a všetko, ale toto? Silná motivácia..ale tak môže mu to byť jedno, myslím, že za tie roky, čo sa takto vypracoval a osvedčil už má peňazí aj dosť. Nehovoriac o tom, koľko peňazí sa mu sype od nástupu do “funkcie”. Fandím im..

    0
    0
  3. Cize cena jednej akcie je 389$ ?Hmm…Vlastnit tak par akciii..Ale je to dost za jednu a tusim treba minimalne 10 akcii kupit…

    0
    0
  4. ABY V ROKU PANA 2021 NEBOLO VIACEJ NAPR. LITER PITNEJ VODY, AKO PAPIERIKY, NULY A JEDNOTKY V PC PRISLUSNEJ BANKY …

    0
    0
  5. Boze, prestante uz s tou najhodnotnejsou firmou na svete. Hodnota akcii spolocnosti neodzrkadluje ani z daleka hodnotu spolocnosti, ale skor doveru investorov. Teda doveru, ktoru dnes sice apple ma, ale zajtra mat nemusi. A s hodnotou firmy (aktiva a pasiva) to neurobi nic, kdezto s hodnotou akci to pojde z kopca.
    Mylite si tu dojmy a pojmy. Ale chapem to, je to momentalny apple hype.

    0
    0
  6. pekny bonus ;)

    inak je fakt zaujimave, ze 5min (dokonca v case burzovych/trhovych vykyvov) na vrchole evidentne staci, aby to bolo podaktorymi klasifikovane ako vrchol permanentny…. – k tej najhodnotnejsej firme na svete ;) alebo snad uz existuje zvlastna kategoria pre firmy, kt tento status patril dlhsie ako 5min a a tie uz sa potom volaju najsamhodnotnejsie ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.